Kako očistiti čizme od antilopa pre nego što ih odložite za sledeću sezonu

Ovaj period je dobar povod da se malo vremena posveti takozvanom „prolećnom čišćenju“. Predmet iz naše zimske garderobe sa kojim ne želimo da se "oprostimo" su naše omiljene čizme od antilopa koje nosimo i tokom proleća, ali kako su dani sve topliji vreme je da ih odložimo.

Neposredno pre nego što ih odložite u ormar i kažete im "zbogom" ove sezone, važno je odvojiti malo vremena da ih očistite. Zbog njihove česte upotrebe tokom prethodnih meseci, velika je verovatnoća da ima mrlja koje je bolje odmah očistiti, nego ih ostaviti do sledeće sezone..

Važne informacije pre čišćenja čizama:

1. Nemojte čistiti mrlju ako se nije potpuno osušila.

2. Uvek četkajte u pravcu antilop kože kako se tekstura ne bi pokvarila. U slučaju težih mrlja možete koristiti četku, napred i nazad.

3. Što brže očistite mrlju, lakše ćete je ukloniti. Zato je dobro da očistite antilop čizme sada, a ne da čekate do sledeće sezone.

Kako ih očistiti?

Ne morate biti stručnjak da biste očistili čizme od antilopa. Sa pravim "alatima" za nekoliko minuta izgledaće kao nove.

Šta vam je potrebno?

  • Četka za cipele
  • Peškir
  • Belo sirće ili čisti alkohol

Počinjemo sa čišćenjem mrlje, prvo četkom u jednom pravcu. Ovo će pomoći da čizme očistite od prljavštine. Zatim nastavite da četkate napred-nazad. Ako mrlja nije nestala, stavite malo belog sirćeta ili alkohola na peškir. Za razliku od vode, sirće ili alkohol neće ostaviti fleke na čizmama. Očistite mrlju sirćetom ili alkoholom i ostavite da se osuši, a zatim lagano četkajte područje gde se mrlja nalazila.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group