Easy DIY: Napravite same najaktuelnije komade sezone

Koristeći stare komade vaše garderobe, možete kreirati „nove“ koji se ističu u ovogodišnjim trendovima.

Sa dolaskom nove godine, Njujork tajms je objavio svoju listu predviđanja za 2023. Među njima je bio i uspon takozvanih „umešnih veština“ ili „uradi sam“ kreativnih dizajna. Kao rezultat ekonomske recesije i potrebe za održivijim rešenjima, čini se da je ovaj hobi ove godine popularniji nego ikada. Ključni način korišćenja ovih veština je u modi, tačnije u kreiranju moderne odeće i aksesoara.

Ne plašite se, ne morate da znate da šijete, a ne morate ni da znate bilo kakvu srodnu umetnost ili veštinu. Govorimo o jednostavnijim rešenjima koja zahtevaju samo uživanje u procesu. Na kraju krajeva, ako nosite komad koji ste sami kreirali, bićete još zadovoljniji i ponosniji na svoje dostignuće. Istovremeno, iskoristićete komade i materijale koje imate u svom domu i koji ostaju neupotrebljivi jer ih jednostavno ne nosite niti vam više trebaju. Na ovaj način ćete učiniti dobro za svoj džep i životnu sredinu.

Ali pređimo na praktičniji nivo. Iako sa malo volje i mašte možete ponovo kreirati svaki komad koji je u trendu 2023. godine, fokusiraćemo se na one koji izgledaju najlakše. Materijali za ovosezonske trendove, kao što su metalik, 3D cvetovi i maksi suknje, verovatno se već nalaze u vašoj garderobi. Nekoliko sati vašeg vremena, malo kreativnosti i najlakši TikTok tutorijali su ono što vam je potrebno da napravite sopstvene komade:

3D cveće

Ženstveni cvetovi debitovali su u trendovima prošle godine, a ove godine nastavljaju da se pojavljuju na modnim pistama. Ako ne možete na tržištu da pronađete ogrlicu ukrašenu bujnim cvetom, možete je napraviti sami, koristeći bilo koju tkaninu.

@jennlng_ how I made a simple flower necklace with leftover scrap fabric 🤎 #sewingtiktok #sewingdiy #upcycledfashion #sewing #sustainablefashion #diyfashion #diy #fashiontrends2023 #floralnecklace ♬ original sound - Jenn

Top sa metalik teksturom

Više puta smo pisali o ovom trendu i to nije bez razloga. Sada i vi možete da napravite gornji deo iz naučno-fantastičnog filma sa samo 3 materijala. Biće vam potrebna stara majica koju ne nosite, specijalni lepak za deko foliju i deko folija u boji po vašem izboru.

@caliarguello

Pt.1

♬ muerto gang - qubelly🗽

Maksi teksas suknja

"Zavisnost" od ultra mini suknje kao da ove godine ustupa mesto onima midi ili maksi dužine. Sve što vam treba su stare široke farmerke koje ne nosite i jednostavnim, ali pažljivim pokretima uspećete da ih pretvorite u teksas suknju iz vaših snova.

@bixbop Replying to @helenvaninnn NO SEW diy denim maxi skirt 🤪 | seam rippers & hem tape are your friends !!🫶🏻✨ #denimskirt #diyprojects #denimskirtinspo #nosewproject #falloutfitinspo #denimoutfitideas ♬ dumb dumb - sped up - mazie

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group