DIY jednostavno umetničko delo na platnu

Umetnička dela na platnu neretko zahtevaju da za njih izdvojite malo bogatstvo.

I zaista, kada samo pomislite koliko je vremena, strpljenja i talenta potrebno da nastane svako od njih, novac je mala naknada za toliko trud. Pa opet, čak i ako zaista cenite umetnost, vaš budžet se možda ne uklapa u priču o kupovini jednog takvog dela. S druge strane možda biste i sami hteli da se oprobate u ulozi umetnika. Šta god da je vaš motiv, donosimo vam danas sjajnu ideju za DIY projekat koji nosi naziv – umetničko delo na platnu.

Jednostavna i moderna apstraktna umetnost je naša današnja tema. Upravo ona koja će se sa lakoćom uklopiti u većini savremenih enterijera. Sadrži u sebi laganu šemu boju, koju po želji možete modifikovati kako bi je još više prilagodili svom životnom prostoru.

POTREBNO:

  • slikarsko platno

  • akrilne boje – siva, crna, bela i srebrna

  • kružne sunđeraste četkice – 2 veličine

POSTUPAK:

Započinjemo sa mešanjem nekoliko različitih nijansi sive boje, kako bi stvorili gradijentni efekat na platnu. Kao što sam naslov sugerište ovo je poprilično jednostavna ali domišljata slikarska tehnika. Potrebno je da spužvastu četkicu umočite u boju i da je nanesete na platno u željenom uzorku.

Kako bi svaki krug bio savršen potrebno je da pri dodiru sa platnom lagano pritisnete i zavrtite četkicu u krug kako bi se boja ravnomerno rasporedila po platnu. Kada završite sa nanosom jedne nijanse sive boje, operite sunđer i odaberite svetliji ton. Prateći isti princip rada, sve do najsvetlije boje odnosno srebrnih i belih krugova.

Mestimično po svom izboru na gornjoj polovini platna otisnite nekoliko krugova u različitim nijansama, kako bi dodali interes vašem delu. Dizajn zavisi isključivo od vas kao i mesto gde ćete izložiti vaš rad.

Ž.J.

Izvor: Homedit

 

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group