Zozibini Tunzi: kako izgleda Miss Universe 2019 i ko je ona?

Borac za prava žena i najlepša devojka Južne Afrike!

Atlanta je 8. decembra bila domaćin finala takmičenja Miss Universe 2019. Vlasnica krune i titule najlepše žene na planeti je 26-godišnja Zosibini Tunzi iz Južne Afrike.

Ko je ona i kako je uspela da pobedi na najprestižnijem takmičenju lepote?

Zozibini brani ženska prava

U svojoj domovini Tunzi se bavi borbom za rodnu ravnopravnost i protiv kršenja interesa žena. Ona je među pristalicama pokreta HeForShe koji ima za cilj da privuče muškarce kao aktiviste u borbi za rodnu ravnopravnost. Među njenim aktivistima su Hari Stajls, Tom Hidlston, Benedikt Kamberbeč i Džared Leto. Jedan od nacionalnih kostima, u kojem se Zozibini pojavila na konkursu, bio je ukrašen porukama muškaraca iz Južne Afrike koji podržavaju njene ideje.

Drago joj je što će njena pobeda biti primer drugim ženama

Na konferenciji za štampu nakon što je devojka isprobala krunu, rekla je da nije običaj da se žene iz njene domovine smatraju lepim. Zozibini veruje da je njena pobeda zajedničko dostignuće svih crnih žena. Dobro poznaje modnu industriju. Ugovori koji se tradicionalno nude pobednicima takvih konkursa neće biti otkriće za Zozibini: ona je već dobro upoznata sa svetom mode. Na primer, učestvovala je na Nedelji mode u Njujorku u septembru ove godine, a takođe je glumila u reklamnoj kampanji brenda Maxhosa.

Zozibini je ušla u top 26 najistaknutijih učesnica Miss Južne Afrike u 2017. godini, ali nije stigla do finala. Dve godine kasnije, vratila se i pobedila! Svoj uspeh duguje roditeljima. Barem tako misli i sama devojka.

„Pobedili ste poteškoće za koje ja nisam ni znala, tako da bih mogla ponosno da stojim na sceni u dalekoj zemlji. Mnogo ste žrtvovali tako da sam imala svaku priliku da se realizujem“, napisala je na Instagramu uoči finala takmičenja.

foto:7sister.ru

M.L.

 

 

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group