Zavirite u Saint Laurent kolekciju inspirisanu srebrnom divljinom

Koliko god to nestvarno zvučalo – srebrna divljina postoji, i deo je najnovije kolekcije modne kuće Saint Laurent.

Radi se o svežoj i krajnje jedinstvenoj kolekciji za jesen/zimu 2021 koju potpisuje Anthony Vaccarello, kreator poznat po svojoj relativno neutralnoj paleti boja. Ovoga puta eksplozija boja vraća nas u '90-te zahvaljujući reviji održanoj na pozadini travnatog primorskog terena, sa modelima koji nas vode kroz modni spektakl nazvan “Where the Silver Wild Blows."

Kolekcija inače uključuje razne metalne komade sa oštrijim, definisanijim siluetama u živopisnim nijansama, darujući nam na taj način iskustvo doživljaja slično nekakvom glam-rocku. Inspiraciju kreator nalazi u pevačici Peaches (David Bowie look-a-like) a svaki prikazani izgled je zapravo samo odlična kombinacija njenog stila sa stilom popularne modne kuće.

U prevodu – radi se o nekoj vrsti čudnog miksa elegancije i nezgrapnosti pa se tako u kolekciji mogu naći srebrni bodiji u kombinaciji sa suknjama od tvida i upečatljivim jaknama što neodoljivo podseća na veličanje uličnog stila. S druge strane, krzneni ukrasi na vratu i porubima stvaraju osećaj raskoši i luksuza pa je zato na momente teško shvatiti pravu nameru kreatora.

Govoreći o svom misaonom procesu i ideji koja stoji iza čitave ove kolekcije Vaccarello je rekao kako vas “...ozbiljne stvari guraju da druge stvari shvatate manje ozbiljno, a pronalaženje ravnoteže dok stojite na ivici predstavlja sofisticiranu sposobnost svakog čoveka.”

Upravo u ovim njegovim mislima se krije neko dobro objašnjenje srebrne divljine iz naslova. Kao i u komadima za koje verujemo da bi svaka žena odlučila da ponese.

Izvor: lofficielusa

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group