Moda - Modne revije

Novi horizonti: Gucci proleće/leto 2020

U sezoni proleće/leto 2020 Alesandro Mikele nastavlja da oduševljava.

Ali ovaj put, ne sa zmajevima, kopijama glava i krstova, već sa oštrom promenom raspoloženja u kolekciji. Gucci revija započela je sa stajlinzima u čisto beloj boji, od kojih je svaki izgledao kao varijacija košulje. Kako razumeti ovaj uvod? U saopštenju za javnost, Mikele kaže: "Moda ima funkciju: omogućiti ljudima da prođu kroz polja mogućnosti, sve oblike različitosti i steknu potrebne veštine za samoodređenje."

U narednim stajlinzima dizajner je jasno pokazao šta ima na umu. Nije preterivanje reći da je Mikele kao dizajner jedna od najuticajnijih ličnosti u industriji, ako ne i najuticajnija sila. Prešao je iz minimalističkog u maksimalistički stil i naterao svet da se zaljubi u vintage odeću svih starosnih doba, čudne boje i otiske, logotipe, sjaj i rodnu neutralnost.

Danas čak i deca prepoznaju Gucci - zeleno-crveno prugu kada je vide u javnosti na ulici. Čak i izgled eklektičan kao onaj koji je Mikele formulisao za brend, nakon nekog vremena postaje uniforma. Kreativni direktor brenda Gucci pokušava to da izbegne na sve moguće načine. U novoj kolekciji Mikele se očigledno preusmerio. Bilo je mnogo iznenađenja. Na primer, preovladavala crna boja, koju je Alesandro obično izbegavao. Takođe je u liniji znatno manje otisaka: umesto toga dizajner je koristio grafičke blok boje. Italijan obično voli ćudljivost, pa je namerno prisustvo seksualnosti bio najveći šok. Čipkasti umetci, crni vinilni čokeri, bezobrazni izrezi i prkosni rezovi. Izgleda da je uoči svog petog rođendana kao kreativni direktor, Mikele odlučio da se oslobodi.

foto:Vogue

M.L.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group