Moda - Modne revije

Nedelja mode u Milanu: Prada proleće/leto 2018

Modna kuća Prada je revijom u Milanu pokazala da ćemo sportske komade poput čarapa, nositi ne samo na maratonu, već i u kancelariji i na zabavi.

Sledeću sezonu proleće/leto 2018 modna kuća Prada ne može da zamisli bez čarapa. Na jučerašnjoj reviju u Milanu, dizajnerka je dokazala da sportske stvari možemo kombinovati sa svim odevnim komadima: sa sakoima, bogato dekorisanim midi haljinama, kratkim pantalonama, kaputima, mantilima, sa cipelama u muškom stilu ili na maloj potpetici.

Nova kolekcija Prada takođe je posvećena stripovima. Odštampani su na haljinama, kaputima i torbama. Miućija Prada koristi figure devet umetnika iz različitih epoha. Ona je koristila radove umetnika koji su slavu stekli tokom tridesetih i šezdesetih godina, na primer radove Trine Robins koja je radila na stripu „Wonder Woman“. Međutim, korišćeni su i radovi Bridžit Elve koja je predstavnik novog talasa umetnika i objavljuje svoje radove na Instagramu.

Prada se i ovom kolekcijom obraća ženama i bori za ženska prava u svetu, koja su, prema rečima dizajnerke narušena izborom Trampa za predsednika Amerike.

"Želim da promenim svet. Posebno za žene, jer toliko stvari rade protiv nas. Nudim vrlo praktične vojne poteze, kroz odeću, naravno", rekla je dizajnerka povodom nove kolekcije.

M.L.

Foto: Vogue

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group