Moda - Modne revije

Nedelja mode u Milanu: Gucci jesenja kolekcija 2018/19

Alesandro Mikeli je odlučio da ovog puta predstavi nešto sasvim drugačije i opet pomeri sve modne granice...

Nova jesenja kolekcija modne kuće Gucci je predstavljena u prostoriji čija je scenografija izgledala poput velike čekaonice u bolnici. Na sredini se nalazio prekriveni bolnički krevet, dok je svetlost dopirala od velikih lampi koje često možemo videti u filmovima i serijama čije se radnje odvijaju u bolnicama. Kako je i sam brend rekao na svom Instagram profilu, izled prostorije je reflektovao kreativni proces kreiranja stvari, od sečenja, rekonstruisanja do finiširanja finalnog izgleda i unošenje identiteta svakom odevnom komadu i aksesoaru.

Kolekcija je izgledala ekstravagantno i upadljivo, sa dosta uparenih modernih dezena i detalja od kojih se ne zna koji je lepši. Dizajner Alesandro Mikeli je inspiraciju pronašao u različitim kulturama – japanskoj, srednjeg istoka i njujorškoj – što je rezultovalo zanimljivom linijom. Posebnu pažnju su skrenuli neobični “aksesoari” u vidu ljudskih glava, maski, egzotičnih životinja i mladunčeta zmaja.

U galeriji iznad pogledajte neke od najupečatljivijih stajlinga iz jesenje kolekcije modne kuće Gucci.

foto: vogue

V.R.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group