Najnovija CHANEL crno-bela kolekcija inspirisana punkom

Chanel kolekcija krstarenja donosi nam odela i haljine od tvida inspirisane pesnikom, umetnikom i režiserom Jean Cocteau-om.

Nakon što je ranije ove godine prikazala svoju kolekciju za jesen/zimu 2021, modna kreatorka Virginie Viard je svratila do Provanse kako bi predstavila još jedno svoje remek delo, ovoga puta inspirisano pank i rok scenom '60-ih. U tome joj je pomogao i Jean Cocteau, čuveni francuski umetnik koji je ujedno bio i blizak prijatelj još čuvenije Gabrielle "Coco" Chanel.

Njegov film Orfejev testament iz 1960. godine i scena u kojoj se čovek sa crnom konjskom glavom spušta u Carrières de Lumières (a pritom iza sebe ostavlja siluetu izrezanu uz bele zidove) poslužila je da se stvori ova crno-bela kolekcija - kolekcija jednostavnosti.

A upravo je ta jednostavnost, preciznost i poezija kojom odiše Cocteauov film u kreatorki probudila želju da stvori vrlo čistu kolekciju, sa vrlo izraženim dvobojnim tonom.

Sačinjena od jarko bele i duboko crne, ova linija uključuje odela, prorezane suknje, pantalone širokih nogavica kao i haljine od tvida, savršeno uparene sa mrežastim hulahopkama i torbama sa resama.

Pogled na ove komade odeće je zapravo pogled na modernu stranu šezdesetih, koja je slavila rock i punk.

Izvor: hypebae

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group