MODNE VINJETE

Modne vinjete su Black ‘n’ Easy Fashion Week-u održane u galeriji ŠTAB kao jednom od najinspirativnijih gradskih izlagačkih prostora.

Program Modne vinjete, sada već možemo reći – tradicionalno, okuplja modne dizajnere vođene idejom prevazilaženja ustaljene forme modne revije. Shodno tome, oni se opredeljuju za drugačije izražajne forme i načine prezentacije svog autorskog rada, opravdavajući stav iza kog i Belgrade Fashion Week čvrsto stoji - moda JE umetnost!

Ana Ljubinković je predstavila novu kolekciju za sezonu jesen/zima 2015/16 pod pokroviteljstvom Avona, svog novog make-up partnera. Ovu kolekciju inspirisanu minimalizmom karakterišu pročišćene forme, igra asimetrije i oštre linije. Ona ih vešto kombinuje sa preciznom konstrukcijom i svojom večitom zaljubljenošću u boje što na upečatljiv način upotpunjuje i obuća ABO by Iva Ljubinković.  Avon deli dizajnerkinu ljubav prema bojama, što se ogleda u činjenici da su proizvodi ove kozmetičke kuće poznati upravo po velikom broju dostupnih nijansi, bilo da su u pitanju karmini, sjajevi ili senke. Šminka predstavlja jedan od najupečatljivijih detalja koji određuju kako će kreacija izgledati u svom finalnom obliku i kao takva je predstavljala neiscrpan izvor inspiracije za ovu novu kolekciju. Kolekcijom za jesen/zimu 2015/16 Ana Ljubinković dokazala je da je magija u neočekivanom i da umetnik sam sebi ne treba da dozvoli da ostane u zoni komfora već da hrabro ide u nepoznato. Stanislava Sinđelić će se predstaviti unikatnom kolekcijom "Miraz" koja nastala je kao deo realizacije završnog rada "Marama kao element kompozicije odevne forme" na master studijama odseka za tekstil i odevanje Fakulteta za umetnost i dizajn.

Konceptualno ova kolekcija predstavlja simboličnu sliku velikih devojačkih snova i maštanja, odrastanja i odlaska, te putovanja u neizvesno i uzbudljivo poput novog života i velikog sveta. Stilski, ona je susret sadašnjosti i prošlosti, svesno negiranje aktuelnih modnih trendova, a insistiranje na lepoti i bezvremenosti tradicionalnog. U sasvim specifičnoj i sebi svojstvenoj izložbenoj formi predstavila se i Vladislava Joldžić. Ona je prikazala mini kolekciju inspirisanu formama svoje prethodne master kolekcije. Koristeći kombinaciju mat i sjajnih materijala, a uz svedenije forme i geometrijske detalje, kolekcija odražava dizajnerkin komentar na aktuelni trend minimalizma u modi. Modne vinjete su i značajna startna pozicija za promociju mladih modnih nada. Ovog puta to su studenti II godine francuske visoke škole za modu i modni menadžment Mod’Art Inernational Beograd u klasi profesora Vlade Savića Bojana Staletović, Valentina Feher, Jelena Čović, Melanija Vasić i Tijana Milunović. Mlade dizajnerke predstavile su se projektnim zadatkom na temu "Geometrija". Istražujući nove forme i teksture one stvaraju autentičan svet u kome, svaka na svoj način, preispituju geometrijske oblike i njihove međusobne odnose, praveći svoje jedinstvene siluete.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group