Moda - Modne revije

Modne revije budućnosti – iskustvo prvog reda sa digitalnim gostima

Uz pravila povodom socijalne distance mnogo toga izgleda drugačije.

Modne revije širom sveta nisu izuzetak. Nedelje mode koje se trenutno održavaju i koje su planirane za skoriju budućnost, na kreativan način su – udaljene od ljudi. Iako modeli i dalje hodaju po pisti, prikazujući dela velikih umova modne scene, ono što je vidno je odsustvo publike u prvim redovima.

Međutim publika nije sasvim odsutna. Može se reći da samo nije fizički prisutna, već u digitalnom obliku. Prezentacija Balmain kolekcije za proleće – leto 2021. godine u Parizu, malo je reći bila je impresivna. Kreativni direktor modne kuće Olivier Rousteing udružio je snage sa LG-om kako bi stvorio jedinstveno iskustvo iz prvog reda za svoje digitalne goste.

Obučeni do savršenstva, gosti su "sedeli" na velikim LED ekranima sa belim pozadinama i dobili jasan uvid u najnoviju kolekciju brenda, na bezbednoj udaljenosti. Dakle, dovoljno udaljeni a dovoljno blizu da iskuse modne revije budućmnosti. Budući da mnoge zvanice sa VIP liste nisu mogle da putuju zbog situacije sa Covidom 19, LG i Balmain su transformisali mesto za reviju i polu-digitalni performans.

Iako slika govori hiljadu reči, brend veruje da se moda najbolje doživljava kada je prezentovana uživo. Zajedničko iskustvo presudno je za modnu zajednicu, a kako je poštovanje propisanih mera nužno za zdravlje i život ljudi širom sveta, kreativni načini prezentovanja noviteta su nužni za bi se pre svega pokazalo javnosti da "nova normala" nije zaustavila svet. Postoji fraza koju francuzi i englezi često koriste a u prvodu glasi: nužnost je majka izuma.

Proces planiranja za prikazivanje modela na ovoj modnoj reviji, dokazao je da klišei poput te fraze mogu da budu i više nego istiniti, ali i da su zapravo izvrsna motivacija.

Ž.J.

Izvor: Designboom

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group