MFW: Oštri krojevi i pastelne boje u kolekciji Jil Sander Spring 2022

Nedelja mode u Milanu je počela, a svoju kolekciju predstavila je modna kuća Jil Sander.

Pastelne nijanse i oštri krojevi bili su glavni protagonisti u kolekciji brenda Jil Sander koji je poznat po minimalističkoj estetici.

Za predstojeće proleće, Jil Sander, na kratko je ostavio po strani jednobojnu paletu na koju smo navikli i to je bilo malo iznenađenje. Daleko od kolekcije za jesen 2020, koja se oslanjala samo na crnu i belu, ovaj put je uneo boje u igru. To je učinjeno sa pastelno žutim nijansama ili sa tamnijim, poput bordo i plave. Čak smo videli i otiske zebre na impozantnim maksi kaputima.  

U kolekciji su predstavljene jakne sa velikim reverima u kombinaciji sa lanenim pripijenim pantalonama, pletene haljine midi dužine sa posebnim detaljima, košulje sa geometrijskim krojevima i midi suknje, kao i košulje kratkih rukava sa nabranim detaljima. I što je najvažnije, to je bila kompletna kolekcija odeće koju možete nositi svakog dana. Trikotaža je bila još jedno prijatno iznenađenje. Maksi pletene haljine, setovi u plavo-belim nijansama kombinovani su sa novom Cannolo torbom koju preporučuje italijanska kuća.

"Naučili smo da stvari ne shvatamo tako ozbiljno", rekla je Lusija Majer povodom nove kolekcije. To se odrazilo na njihovu kolekciju koja je čak imala i haljine za zabave.

U galeriji pogledajte naše favorite.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group