Louis Vuitton FW'22 - Kolekcija kuće odaje počast mladosti

„Adolescentski pogled“ Nikolasa Geskjera prema odeći.

Revija modne kuće Louis Vuitton održana je u Musee D'Orsay u Parizu u kom je prvi put postavljena modna pista, a u prvom redu su sedele neke od najelegantnijih poznatih ličnosti i muza kuće, kao što su Džulijan Mur, Ema Stoun, Alisija Vikander, Sofi Tarner, Katrin Denev i drugi (u jednom od doduše najelegantnijih prvih redova Nedelje mode u Parizu).

Nikolas Geskjer još jednom eksperimentiše sa klasičnim i modernim, nasleđem kuće i modernim kodeksima, strogošću i uličnom estetikom, prateći stil Gen-Z koji ne podleže određenom stilu.

Predimenzionirane jakne, vintage kravate i široke pantalone u muškom stilu kombinovane su u stajlinzima koje bi volela Eni Hol-Dajana Kiton, večernje haljine se kombinuju sa ragbi bluzama ili sa debelim džemperima vezanim u struku, brokatni kaputi i vunene jakne se nose sa trenerkama. Nadovezujući se na svoju prethodnu ekstravagantnu kolekciju, Geskjer se vraća siluetama gde haljine i suknje imaju „okvir“ sa strane, osim što ovog puta uklanja čvrsti metal koji podržava okvir i daje haljinama-kombinezonima ležernu liniju sa prevelikim džepovima.

Posebno su zanimljivi komadi kolekcije, poput majica, džempera i haljina na kojima se nalaze portreti mladog fotografa Dejvida Simsa iz 1990-ih. 

Nikolas Geskjer uživa u istraživanju vremena i istorije - što je dokazao svojim kolekcijama SS'22 i FW'21, ali ovaj put odlučuje da se fokusira na veoma ličnu "eru", svoju adolescenciju. Smele, kontrastne kombinacije, udobne linije, mladalački dezeni i boje, ali i vintage detalji i jedinstveni dodaci - posebno Louis Vuitton torbe, čine predloge kuće savremenim i bezvremenski modernim.

„Nada u budućnost, bolji svet i vizija savršenstva“, ovim rečima je Louis Vuitton opisao kolekciju FW '22 i one deluju kao želja ne samo za modu, već i za život – posebno u ovim teškim vremenima.

« 1 2 3 4 5 6 7 »

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group