Haljina od ovčje kože i otisci grafita u novoj kolekciji Givenchy

Dizajner je predstavio kolekciju u grunge stilu i nije zaboravio da sve stvari oboji „bojom u spreju“.

Svojom novom kolekcijom za Givenchy, Matthew Williams je odlučio da ponovo zamisli sve što je oblikovalo njegov ukus u mladosti: grunge, dekonstruktivizam, ulična moda 90-ih i ranih 2000-ih. Zbog toga se ispostavilo da su siluete sa velikim brojem sitnih detalja - na prvi pogled slučajne, ali u stvari skladno se uklapaju u ukupnu temu kolekcije. Neki elementi potiču iz njegovih prethodnih kolekcija, poput bejzbol kapa sa rogovima.Da bi istakao svoje američko nasleđe, Matthew Williams je pozvao američkog umetnika Chito-a da naslika skoro svaki komad za sezonu proleće / leto 2022. Psi iz crtanih filmova, transformatori, mete, tužni klovnovi i monogrami Givenchyja pojavili su se na majicama, kapama (da, onim sa rogovima), pantalonama, rančevima, pa čak i koferima.

Brutalni stil grafita na ilustracijama stvara osećaj da odeću ukrašava tinejdžer koji očajnički želi da se izdvoji od svojih vršnjaka. Kada je radio na ženskom izgledu, dizajner je ovog puta aktivno koristio štampani providni elastin - pokazao je slip haljine i grudnjake od ovog materijala. Videli smo i mini haljinu od ovčje kože, suknje sa asimetričnim rubom i večernje haljine do poda, stilizovane sa ogromnim jaknama.

Dizajner je takođe odao počast jednom od svojih prethodnika - kreativnom direktoru kuće - Riccardu Tisciu. Njegov uticaj prepoznat je u blago uglastim siluetama sa masivnim ramenima, tamnim bojama i u grubim cipelama. Takođe treba pomenuti crne čizme sa preuveličanom širokom kopčom - ovo je očigledno naklonost modelu iz kolekcije jesen/zima 2012. godine, koji je oborio sve rekorde popularnosti među zvezdama uličnog stila pre devet godina.

Kako je izgledala kolekcija pogledajte u galeriji fotografija.

 

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group