Fendi Haute Couture 2022: oda ženstvenosti

Još jedna revija koja je impresionirala visokom estetikom, finim linijama i luksuzom na Haute Couture u Parizu bila je kolekcija dizajnera Kim Džonsa za Fendi.

Istina je da sve kolekcije kreativnog direktora za modnu kuću Fendi odišu osećajem ženstvenosti. U svakom slučaju, duboka istorija brenda Fendi ne ostavlja mnogo prostora za ekscentrično eksperimentisanje. Na osnovu izjave pokojnog Karla Lagerfelda „luksuz je lakoća majice u veoma skupoj haljini“, Kim Džons je juče u Gradu svetlosti predstavio minimalističku kolekciju od najsuptilnijih, impresivno skupih materijala.

Kolekcija je imala sve! Besprekorni krojevi su bili ti koji su dominirali i impresionirali u svakom izgledu. Odela su prešla u novo doba kroz divne asimetrije. Njihove jakne su bile kratke sa jedne strane i dugačke do poda sa druge, a maksi haljine sa pačvork uzorkom od dekonstruisanih kimona koje su izradile zanatlije u Kjotu, u Japanu, bile su jedan od najmagičnijih momenata ove sezone.

Duge haljine sa izrezima na donjem delu u jarkim bojama, poput žute i roze, od prvog trenutka su jasno stavile do znanja da je ova kolekcija himna ženstvenosti. Ako volite šljokice, nećete moći da odvojite pogled od haljina ukrašenih svetlucavim detaljima i srebrnih maksi haljina sa šljokicama koje izgledaju kao razbijeno ogledalo. Džons je za srebrne haljine sa šljokicama koristio uzorke koje je naručio Lagerfeld, a koji su arhivirani i nikada nisu korišćeni.

Odabrana paleta boja zasnivala se uglavnom na neutralnim nijansama, sa puno bež, bledo roze i krem. Ipak, bilo je jakih nijansi koje su osvojile utiske sa žutom, zelenom, a takođe i plavom prateći trendove vremena na najbolji način.

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group