Dior preti brendu Valentino tužbom i traži 100.000 evra

Modna kuća Valentino je 8. jula priredila reviju na španskim stepenicama u Rimu.

Pjerpaolo Pićioli je proglasio povratak korenima i održao reviju u gradu, gde je maestro Valentino Garavani osnovao brend. Vrhunska kolekcija bila je omaž korenima brenda Valentino i afirmacija Pjerpaolovog „pravila” koje je njegove kreacije učinio prepoznatljivim širom sveta. Modeli su se veličanstveno spustili možda najčuvenijim stepeništem na planeti, a štampa je ponovo prepoznala Pjerpaola kao brilijantnog modnog dizajnera.

Čini se da u ovoj ekstravaganciji lepote ništa nije moglo poći po zlu.

Ali nisu svi bili zadovoljni ovom lepom revijom. Ispostavilo se da je direktor maloprodaje Christian Dior Italia već poslao žalbu Valentinu, u kojoj je objasnio da se jedan od Diorovih butika nalazi u blizini prostora gde se održala revija i „nije mogao normalno da radi“ u vreme pripreme i održavanje revije. Ulaz u butik je navodno bio otežan, što je verovatno uticalo na posećenost lokala. Da stvar bude gora, to se dogodilo u petak, kada su, kako tvrdi menadžer francuskog brenda, „prihodi obično visoki“. Zaposleni Diora procenio je štetu na 100.000 evra i zahteva da im Valentino isplati u roku od 15 dana. U suprotnom, brend preti da će „preduzeti sve neophodne mere da zaštiti svoja prava“.

Zanimljiv preokret u tradicionalno tihom luksuznom svetu koji će biti uzbudljivo gledati.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group