Cvetne haljine, dramatični šeširi sa širokim obodom i naivno heklanje u kolekciji Erdem

Brend Erdem ove godine puni 15 godina - i u čast ovog impresivnog datuma, Erdem Moralioglu je odlučio da umesto skromne digitalne prezentacije (prvi put od početka pandemije!) održi pravu fizičku reviju.

Lokacija je izabrana kao orijentir - da odgovara okruglom datumu: revija je održana u Britanskom muzeju. Istovremeno, dizajner je jubilarnu kolekciju posvetio dvema heroinama odjednom - britanskoj aristokratkinji Otoline Morel i pesnikinji i umetnici Idit Sitvel.

Prema rečima dizajnera, ove žene su ga privukle ekscentričnošću i željom da se istaknu iz gomile: "Obe su živele izvan svog vremena: Morel je 30-ih nosila haljine iz doba Ervardijana, a Sitvel je nosila srednjovekovne haljine"

Stoga je kolekcija imala dovoljno referenci na sve pomenute epohe, i, naravno, tradicionalne elemente i tehnike Erdema. Bilo je mesta za dramatične šešire sa širokim obodom, i za haljine utopljene u cveću, i za vrhunski vez na svili, za naivno heklanje (čak je i jakna nastala ovom tehnikom!), za dugačke "operske" rukavice, i za pahuljaste suknje. Ispalo je plemenito i, kao i uvek sa dizajnerom, umereno dramatično - a takvu ravnotežu, kao što znamo, nije tako lako održati.

 

 

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group