Moda - Uradi sama

DIY – napravite same novi šorts za prolećnu sezonu

Da li vam je svake godine dosadila ista prolećna i letnja odeća?

Verovatno da u svom ormaru imate neke stare šortseve koje obožavate, ali su tako monotoni i jednostavni. Imamo za vas ideju kako da osvežite stari šorts od teksasa i učinite ga zanimljivim i šik komadom.

Najbolje u vezi ovog DIY projekta o kojem govorimo je da vam treba samo nekoliko jednostavnih materijala i malo truda. Sve što vam je potrebno su trake, boje, četkice i vaša volja i kreativnost.

U nastavku pogledajte kako da osvežite svoj šorts tako što ćete nacrtati dizajn na jednom od džepova.

Sledite uputstvo i pokušajte sami.

KORAK 1: Zalepite traku

Prvo izaberite koji džep ćete oslikati. Zalepite pažljivo traku oko džepa, tako da boja ne dođe na deo koji nećete bojiti. Možete koristiti širu traku koja će vam pomoći da bojama ne umažete ostatak tkanine.

KORAK 2: Osnovna boja

Nakon što ste dobro zalepili traku, uzmite četku i počnite da bojite ceo džep sa 1-2 debela sloja bele akrilne boje. Ovo je osnovna boja – baza koju postavljate za veliki projekat slikanja.

KORAK 3: Izradite vaš dizajn

Vreme je za boje. Uzmite željene boje, izaberite šta ćete crtati i počnite da crtate. Upotrebite tanju četku kako bi vaš crtež bio bolji. Takođe možete koristiti olovku da biste nacrtali svoj dizajn, ali pazite da je dobro pokrijete bojom kada kasnije budete slikali.

KORAK 4: Počnite sa bojenjem

Kada nacrtate svoj dizajn, vreme je da ga obojite. Uzmite paletu, iscedite malu količinu boje i uzmite četkicu. Oslikajte svoj dizajn i budite veoma oprezni sa bojama. Nakon što sve obojite, ostavite šorts da se boja osuši. Pažljivo uklonite samolepljivu traku i vaš šorts je spreman za nošenje.

M.L.

allforfashiondesign.com

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group