Živopisni kolaži inspirisani morem

Kada vam život podari more, sakupite školjke.

Kada sakupite školjke, pa jednostavno upotrebite maštu. Ili je makar tako bilo u pogledu jednog njujorškog umetnika. Čini se da je tokom pandemije koja nas je zadesila prošle godine, veliki broj ljudi širom sveta otkrio svoj novi hobi i svakako novi talenat. Mnogi su se opredelili za kulinarstvo i baštovanstvo, dok su se drugi okrenuli silkarstvu, fotografiji i muzici. Čim su dobili priliku mnogi su je iskoristili da se bave sportom, a jedna umetnica među njima je odlučila da prošeta po plaži.

Njeno ime je Anna Chan, i kao dizajner nakita i odeće, ona je odlučila da iskoristi najbolje iz novonastale situacije. Svoje dane provodila je kraj plaže i došla na vrlo zanimljivu ideju, pravljenja skulptura u pesku od školjki. Prvobitno njena misija je bila stvaranje 12 umetničkih dela, od kojih će svako predstavljati jedan mesec u godini, međutim vrlo brzo je završila svih 12 dela i krenula dalje.

Za tren oka mala razonoda se pretvorila u “opsesiju” i Anna je stvorila kolekciju predivnih kolaža odnosno portreta životinja za koje je koristila darove mora. Sama umetnica kaže da joj za svako delo treba u proseku 3 dana, i da deluju jednostavno kada su završeni, ali je u svako od njih uložen velik trud. Najteže je kako kaže pronaći odgovarajuću veličinu, oblik, boju i količinu školjki. Što je više dela stvarala, to je sebi postavljala veće izazove, i tako je malo po malo svoje “radno mesto” sa plaže preselila u svoj dom, a mi vam ovom prilikom prenosimo delić njene umetnosti.

Ž.J.

Izvor: Bored Panda

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group