Zajedničko kupatilo u sportskim centrima/teretanama

Više slika

Više slika

Šta je vaš prioritet kada je trening u pitanju? Nakon kvalitetnih programa vežbi, zdrave ishrane, na listi važnih stvari nalazi se lična higijena.

Danas sve više teretana u sklopu svojih prostorija ima i kupatila u kojima klijenti mogu da se pobrinu za svoju higijenu nakon napornog treninga. Međutim, postoje i oni koji, zbog činjenice da kupatilo dele sa drugim ljudima, tuširanje ipak ostavljaju za kod kuće.

Ono što treba postaviti kao prioritet pri opremanju zajedničkih kupatila u sportskim centrima jeste privatnost klijenata i visok nivo čistoće. Elementi koji se lako održavaju, dizajnirani tako da ne zadržavaju prljavštine ili zahtevaju minimalan kontakt idealno su rešenje koje će pružiti osećaj sigurnosti korisnicima. 

Pre svega klijentima treba ozbezbediti prostor za tuširanje koji, pored privatnosti, pruža udobnost i osećaj čistoće. Takve prostore najbolje je opremiti tuš kadama u ravni poda ili odvodima koji su ugrađeni u zid. Ovo će zauzeti manje prostora i ne zahteva kontakt. U svom asortimanu Geberit ima ClinLine tuš kanale čije otvorene odvodne površine sprečavaju nakupljanje priljavštine i bakterija. Profil za skupljanje vode odvodi vodu sve do sifona, bez skrivenog nagomilavanja prljavštine, dok se maska nalazi na sredini tuš kanala i može se ukloniti jednom rukom, bez ikakvog napora.

Nakon prostora za tuširanje treba razmisliti i o prostoru za pranje ruku i umivanje. Kada su oni u pitanju najveću ulogu imaju armature koje funkcionišu bez kontakta. Novi sistem Geberit armatura nudi Brenta ili Piave armature koje su veoma diskretne i elegantne. One funkcionišu uz pomoć senzora i time higijenu u teretanama podižu na viši nivo. 

Higijena toaleta jednako je važna, zato je potrebno zajedničke sanitarne prostore opremiti WC šoljama i pisoarima koji ne zadržavaju nečistoće. Rimfree WC šolje svojom unutrašnjom geometrijom, bez ruba sprečavaju zadržavanje prljavštine, dok Geberit sistem za pisoare temeljno ispira celokupnu unutrašnjost keramike i sprečava nastanak neprijatnih mirisa.

Veliku prednost zajedničkim toaletima pružaju i beskontaktne tipke za aktivaciju. Ispiranje WC šolje vrši se automatski i beskontaktno kada se korisnik udalji od WC šolje ili prođe rukom ispred vidljivog infracrvenog senzora. Tipke Sigma10 i Sigma80 izdvajaju se iz širokog asortimana po beskontaktnoj aktivaciji. One nude eleganciju, higijenu i  dvokoličinsko ispiranje koje štedi vodu. Sigma10 je takođe dostupna i za sistem pisoara.

I na kraju, kada je higijena podignuta na najveći nivo, treba obezbediti i prijatan miris. Često se u ove svrhe koriste osveživači prostora ili ventilacije koje ne obavljaju baš uvek sjajno svoj posao. Međutim, postoje efikasni načini poput DuoFresh jedinice koja uklanja neprijatne mirise na veoma jednostavan način. Geberit DuoFresh se uključuje automatski čim neko pristupi WC šolji. Funkcioniše tako što se vazduh izvlači direktno iz WC šolje i vraća se u prostoriju nakon što se prečisti. Ova jedinica se lako postavlja na svaki vodokotlić Geberit Sigma i kombinuje se sa gotovo svakom tipkom za aktivaciju ispiranja iz Sigma palete.

Pobrinite se da trening bude efikasan, dok će se Geberit pobrinuti da higijena zajedničkog kupatila bude podignuta na najviši nivo!

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group