Zabava koja pretvara jednostavne predmete u umetnost

Ponekad je malo potrebno da bi se u jednom sasvim običnom predmetu videla njegova skrivena lepota i potencijal.

Ponekad sve zavisi od toga ko gleda i šta želi da vidi. Talentovani umetnici “dolaze” nam u različitim “oblicima”. Neki od njih se služe fotoaparatom, neki papirom i olovkama, nek dletom i drvetom, a ima i onih koji ne koriste ništa od toga. Oni se jednostavno osvrnu oko sebe, sakupe nekoliko predmeta koji tu leže nasumično i stvore umetnost.

Može se reći da je zahvaljujući njima umetnost živa, neočekivana i zaista nadahnjujuća, jer nikad zapravo ne znate šta može postati deo remek dela. Upravo takav vid razonode koja se pretvorila u istinsku umetnost, predstavljamo vam danas. Mladi umetnik po imenu Nick Levesque svoj rad teško da može da nazove klasičnim i da ga svrsta u neku određenu kategoriju. Moglo bi se reći da je njegova kolekcija umetničkih dela nepredvidiva koliko i izvanredna.

Sam za sebe kaže da uživa u tome da pronalazi izvanrednost u svakodnevnom životu i stvarima koji ga čine. Svoje vreme provodi kombinujući u glavi predmete koje viđa oko sebe, a zatim ih sastavljajući i dajući im nov smisao. Na predivan način predstavlja svetu prepoznatljive objekte, nastale od neobičnih predmeta, sa ponekad lako a češće malo teže razumljivom ali itekako poučnom poukom.

Zavirite u našu galeriju i otkrijte ikonične kombinacije nasumičnih predmeta.

Ž.J.

Izvor: Bored Panda

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group