Upoznajte „Star bathing“ – viralni TikTok trend

Kao što se čini - „Star bathing“ ne podrazumeva kupanje ispod zvezdanog neba na svežem vazduhu, ovo je mnogo širi koncept koji može poboljšati našu koncentraciju i blagostanje.

Verovatno svako od nas negde duboko u sebi nosi sećanje iz detinjstva, kada smo, neometani svojim mislima, ležali na travi i gledali u nebo puno zvezda, diveći se prizoru neba bez oblaka. Danas je takva praksa retkost koja kao da nam izmiče usred mnoštva svakodnevnih obaveza. Međutim, TikTok nas podseća da odvajanje trenutka za sebe u tišini noći može pomoći da se osećamo bolje.

„Star bathing“ - šta je to?

Noćno nebo je aspekt našeg prirodnog okruženja koji često previđamo dok sedimo sa telefonom u rukama uveče, gledamo istu seriju iznova i iznova ili se spremamo za obaveze sledećeg dana. Međutim, ovaj previd se menja kako wellness praksa „Star bathing“ - poznata i kao pažljivo posmatranje zvezda - postaje sve popularnija.

Ispostavilo se da postoje fundamentalne razlike između tipičnog posmatranja zvezda i „star bathing“. Posmatranje zvezda uključuje identifikaciju sazvežđa, korišćenje mapa, možda korišćenje tehnologije kao što su teleskopi ili dvogledi, a možda čak i snimanje fotografija. S druge strane, „star bathing“  uključuje uranjanje u noćno okruženje. Ne morate da znate ništa o astrologiji da biste uživali pod plaštom noći. Radi se o divljenju veličanstvenosti neba, zvucima i osećaju da uživate u noći. To je neka vrsta meditacije koja nam pomaže da primetimo lepotu oko nas.

Kada usporimo i obratimo pažnju na okolinu, automatski ostavljamo vrtlog misli i liste obaveza iza sebe. „Star bathing“ vam omogućava da cenite prirodno okruženje koje često previđamo - noćno nebo. Usporavanje i prisustvo pomaže u uklanjanju stresa i podstiče smirenost tela.

Sjajna stvar u pažljivom gledanju u zvezde je to što vam za ovo zaista nije potrebna nikakva oprema - sve što vam treba je vaše prisustvo i povećana svest.

Možete isprobati „star bathing“ napolju, kada vreme dozvoljava, tako i u udobnosti svog doma, gledajući ih kroz prozor. Da biste to uradili, stvorite auru koja će vam pomoći da budete prisutni "ovde i sada" - zapalite sveće, zapalite tamjan i pripremite udobno mesto pored prozora. Ovako nekoliko minuta vežbanja može se kombinovati sa meditacijom i već nakon nekoliko dana daće odlične rezultate: telo će se smiriti, koncentracija će vam se poboljšati, osećaćete se dobro.

Tokom „star bathing“ primetićete svoju okolinu i pogledati je iz drugačije perspektive. Bićete uronjeni u svoje iskustvo i dobićete distancu od svakodnevnih stvari – jer ipak o tome se radi. Gledajte, slušajte, osetite...

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group