Titanik „ima“ 25 godina, a Džejms Kameron još uvek ne može da zamisli film bez Leonarda Di Kaprija i Kejt Vinslet

"Promenite jedan element i on ne funkcioniše“, rekao je reditelj o svojoj ikoničkoj kreaciji iz 1997.

Prošlo je četvrt veka od premijere kultne drame Džejmsa Kamerona u bioskopima! I 25 godina kasnije, Titanik iz 1997. je i dalje jedan od najlegendarnijih filmova u istoriji, a njegov 68-godišnji tvorac je nedavno priznao da ne može da zamisli film bez njegove dve glavne zvezde, Leonarda Di Kaprija i Kejt Vinslet.

„Razmišljam o tom kastingu. Studio nije hteo da uzme Lea, morao sam da se borim za njega. Zaista mu se dopala Kejt. A onda je Leonardo odlučio da ne želi da bude u ovom filmu i onda sam morao da ga nagovorim “, priznao je režiser. Tokom intervjua, Kameron je takođe primetio da "TITANIK" ne bi bio isti film da je Leo odlučio da odbije ulogu Džeka ili da je nešto u produkciji ispalo drugačije. „Postoji krhkost u celom procesu, postoji krhkost u uspehu. Promeniš jedan element i on ne radi“, dodao je Džejms.

Reditelj se prisetio kastinga za Lea, koji je umalo pao zbog dvosmislenog ponašanja glumca tokom audicije. „Prvi sastanak sa Leom je bio smešan jer sedim u svojoj sali za sastanke i čekam da upoznam glumca. Pogledam okolo, a žene iz cele kancelarije su se okupile. Svi su želeli da upoznaju Lea. Bilo je histerično“, priseća se Kameron. Prema rečima režisera, prvi susret je prošao dobro, a Dikaprio je nesumnjivo sve očarao. Zbog toga je ponovo pozvan na audiciju sa Kejt Vinselt, koja je već prošla kasting.

Međutim, stvari nisu išle onako glatko kako bismo želeli. Nije znao da ide na test. Mislio je da je to još jedan sastanak da upozna Kejt. Pa sam rekao: „U redu, samo ćemo otići u susednu prostoriju, razgovarati i snimiću to”. A on je rekao: "To jest, čitaću?". Ja sam rekao da. Rekao je: "Oh, ja ne čitam." Stisnuo sam mu ruku i rekao: „Hvala što si svratio“. A on je rekao: "Čekaj, ako ne čitam, neću dobiti ulogu? Je li to lako? A ja sam rekao:" O, da. To je ogroman film koji će mi oduzeti dve godine života, a ti ćeš raditi još pet stvari dok ja radim postprodukciju. Tako da neću sve pokvariti donošenjem pogrešnog izbora. Pročitaćete ili nećete dobiti ulogu“, rekao je tada reditelj.

Prema Kameronovim rečima, Leo je nevoljno pristao i negodovao sve dok snimanje nije počelo, ali čim je glumcu dao zeleno svetlo za čitanje, odmah se pretvorio u Džeka. Titanik je trenutno osmi film sa najvećom zaradom svih vremena.

Nedavno objavljeni akcioni triler TOP GUN: MAVERICK je nadmašio ovaj film u avgustu i postao peti film sa najvećom zaradom svih vremena.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group