Šta ne treba raditi u novogodišnjoj noći

Kako zamisliti želje i sa kim je najbolje dočekati praznike?

Nova godina - magična noć. Štaviše, magiju ove noći u nekoj meri kreiramo sami, posebnim ritualima. Postoji mnogo znakova o tome šta bi trebalo da se uradi u noći između 31. decembra i 1. januara, u stvari, šta ne treba raditi 1. januara.    

Pre nego što poželite novogodišnju želju, ne treba dugo da razmišljate o formulaciji. Nemojte koristiti negativnu reč „ne“: na primer, umesto da se „ne razbolite“, bolje je koristiti „biti zdrav“. Tradicionalno, želju nemojte nikome govoriti.

Nemojte šiti dugmad poslednjeg dana u godini. Postoji veoma visok rizik od nerešavanja starih problema u novoj godini.

Zaboravite na društvene mreže. Psiholozi kažu da čak i ako sami provodite novogodišnju noć bolje je da se za Novu godinu držite podalje od društvenih mreža. Gledanje zanimljivog filma ili predstave bila bi najbolja opcija.

Znak koji može izazvati feministički protest: nemojte slaviti praznik u isključivo ženskom društvu. Ako ne postoji drugi način, nakon 12 sati morate izaći i čestitati muškarcima u okolini. Psiholozi u tom smislu imaju malo drugačiju teoriju - sve što je potrebno je ne provoditi Novu godinu sa ljudima koji nisu kao vi.

Svečana noć se ne može slaviti u staroj odeći. Najradikalnija verzija ovog verovanja je: ne nositi nove stvari cele nedelje do praznika, već 31. decembra treba da se obuče nova odeća.

Ne možete slaviti praznik sa praznim džepovima, inače ne možete sanjati o prosperitetu i finansijskoj stabilnosti u narednoj godini.

Ne treba pozajmljivati novac uoči 31. decembra i bolje je da pokušate da ne pozajmljujete novac od 31. decembra do 19. januara.

Ne bi trebalo da postoje rakovi i jastozi na novogodišnjem stolu. Objašnjenje: postoji znak da će vas stari problemi proganjati cele godine.

Stvorite atmosferu mira i dobre volje bar na nekoliko dana i, prema sujeverju, oni će se nastaviti tokom cele godine.

M.L.

foto:marieclaire.ru

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group