Snežna slikovita umetnost od papira

Da li i vama nedostaje zima?

Možda je malo prerano za ovo pitanje, jer još uvek nismo primorani da tražimo način da se rashladimo, okruženi betonom. Željno iščekivani prolećni dani, čini se da tako kratko traju, nakon hladne i duge zime, jer sa dolaskom leta sve o čemu maštate kada temperatura zaista poraste jesu hladna pića, sladoledi i neke morske destinacije. Ali jedan umetnik je rešio da mu zima ove godine malo manje nedostaje kada postane prevruće, stvarajući jedinstvene oblike o papira.

Naime, njegovu izvanrednu kolekciju čine papirne pahuljice. Vrlo živopisne i detaljne, ove papirne skulpture su inspirisane stvaranjem kristala snega, kao i njihovim putovanjem od oblaka do naših dlanova. Svaka njegova pahuljica je jedinstvena, baš kao što su i prave snežne pahuljice. Ova posebnost nastaje usled usamljenog putovanja kroz našu atmosferu, do tla na kom se zadržava. Jedinstven put koji prelazi svaka pahuljica, oblikuje njenu individualnost.

Putem ovih umetničkih dela ova kreativna mlada duša, čije ime je Zubin Jhaveri istražuje jedinstvenu fantaziju koja se bazira na pitanju – šta ako kristali uhvate ono čemu su bili svedoci? To bi bilo nešto poput zaleđenog sećanja, urezanog u samom srcu svake pahulje. Nadrealno ali ne i sa sigurnošću isključeno.

Kolekcija nosi naziv Crystal Bloom i imate priliku da joj se divite u našoj galeriji.

Ž.J.

Izvor: Bored Panda

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group