Lifestyle - Zabava

Ruski smeđi medved započeo manekensku karijeru

Upoznajte jednog vrlo neobičnog medu.

U pitanju je ruski smeđi medved koji je napuštan kao mladunče i kog su odgojili ljudi, a pred kojim je vrlo živopisna karijera. Ovom medvedu je već 28 godina i na teritoriji Rusije je već poprilično poznata – zverka. Dok je bilo mladunče, majka ga je napustila ali Majka Priroda za njega imala drugačiju sudbinu. Usvojio ga je jedan plemeniti par, Svetlana i Yuriy Panteleenko, koji je postao njegova porodica.

Budući da je usvojen sa svega 3 meseca i da je odrastao okružen ljudima, medved po imenu Stepan je vrlo miroljibiv i poslušan. Kada su ga pronašli, medvedić je usamljen lutao šumom u katastrofalnom stanju, zbog čega se par nije ni jednog trenutka dvoumio da ga uzme k sebi i pruži mu topli dom. Ovaj neobični ljubimac od preko 200 kg je prema rečima svojih usvojitelja vrlo nežan i nikad nikog nije ugrozio svojom veličinom i snagom.

Od nedavno Stepan je zvezda isprad objektiva fotoaparata poznate ruske fotografkinje Mile Zhadanove. Saznavši za postojanje i narav ovog neobičnog medveda Mila je odlučila da ga prikaže u svetlu u kakvom se njegova vrsta obično ne prikazuje. On je postao njen model i ono što je primetno na fotografijama koje imate prilike da vidite u našoj galeriji, Stepan zaista uživa na njima.

Mila je Stepana na fotografijama često predstavljala u bajkovitom izdanju, inspirisana bajkama i svetom životinja. Brojni modeli koji su sa Stepanom na slikama su dolazili u Rusiju iz svih krajeva sveta, i čekali i po 5 godina da dobiju priliku da poziraju kraj njega, noseći tradicionalnu rusku nošnju.

Ž.J.

Izvor: Bored Panda

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group