Rijana predstavila novi spot za numeru Lift Me Up

Obožavaoci su šest godina čekali novo muzičko izdanje Rijane.

Nada da će Rijana objaviti novu pesmu među posvećenim obožavaocima pop dive pojavila se u proleće 2021. godine, kada je obećala da će objaviti neku neimenovanu numeru. Ipak, do objave nove pesme nije došlo, ali su fanovi bili oduševljeni činjenicom da će slavna pevačica biti glavna zvezda Superboul 2023. Iako smo nekoliko meseci udaljeni od njenog nastupa na poluvremenu finala NFL lige, Rijanini fanovi definitivno već sada imaju povoda za radost. 

Za premijeru filma  Black Panther: Wakanda Forever, umetnica je odlučila da objavi povratnički singl Lift Me Up. Na dan objavljivanja numere, na pevačičinom YouTube kanalu pojavilo se nekoliko spotova sa animiranim tekstovima i vizuelnim efektima.

Zanimljivo, u jednom od njih se na ekranu pojavljuju reči pesme na jeziku naroda Vakande, izmišljene zemlje iz Marvelovih stripova i filmova, koju predvodi Crni Panter. Pored toga, Rijana je odmah podelila kratak tizer za Lift Me Up. S tim u vezi, na društvenim mrežama pojavile su se sugestije da će spot biti objavljen nekoliko dana nakon premijere pesme, ali pevačica nije mučila fanove i dan kasnije pružila je priliku da vide ceo snimak.

Spot je režirala Autumn Durald Arkapou, koja je, inače, ranije bila uključena u Marvel projekte. Radila je kao snimatelj na setu TV serije Loki. U prelepom spotu, Rijana se susreće sa zalaskom sunca na plaži pored vatre koja gori. Scene u kojima umetnica senzualno peva na pozadini raznobojnog neba i talasa koji se razbijaju o kamenje smenjuju se sa kadrovima iz predstojećeg nastavka Crnog Pantera. U scenama se prikazuju likovi iz filma o superherojima: sestra pokojnog kralja T'Čale Šuri, njihova kraljica majka Ramondu i general vojske Vakande, Okoje.

Kompozicija "Lift Me Up" napisana je u saradnji sa nigerijskim pevačem Temsom, producentom i kompozitorom "Crnog Pantera" Ludvigom Goransonom i rediteljem oba dela filma Rajanom Kuglerom. Ovom numerom tim je odao počast sećanju na Čedvika Bosmana, koji je otelotvorio lik Crnog Pantera u nekoliko filmova Marvelovog filmskog univerzuma. Pre dve godine, glumac je preminuo, a ovaj događaj je bio veliki udarac za njegovu porodicu, kolege i obožavaoce širom sveta.

„Vakanda zauvek” je takođe posvećen Bosmanu, a film će biti objavljen 11. novembra. U nastavku pogledajte novi spot koji je zaista spektakularan.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group