Lifestyle - Zabava

Realistične Barbi lutke sa karantinskom tematikom

Vreme karantina nas je navelo da budemo vrlo kreativni.

Vreme koje smo proveli zarobljeni između 4 zida inspirisalo je mnoge da spas od dosade, samoće i monotonije potraže stvarajući zanimljiva dela. Jedne od njih su i realistične Barbike sa karantinskom tematikom.

Osim što je Barbi omiljena lutka generacijama unazad, afekcija ka njoj ne zna za granice ni kada su odrasli u pitanju. Jedna starija dama čije ime je Tonya Ruiz, poznatija i kao Grandma Gets Real, prosto obožava ove lutke. Nakon godina aktivne kampanje protiv Barbi lutki, zbog nerealnih telesnih standarda koje su lutke postavile devojčicama, Tonya je otkrila da su Barbike danas mnogo realističnije nego u vreme kada je ona bila dete.

Ovo osvežavajuće saznanje joj je pomoglo da se vrati u detinjstvo i svet lutaka koje je obožavala kao dete. Svoje slobodno vreme ova starija dama provodi kreirajući Barbi lutke kao stvarne žene, sa svim njihovim vrlinama i manama. Nedavni karantin ju je posebno inspirisao i lansirala je svoju karantinsku verziju Barbi lutaka.

Prva Barbi lutka, predstavljena je svetu početkom 1960-tih godina prošlog veka. Ova plavooka i plavokosa lepotica, dugih nogu, tankog struka i bujnog poprsja, postala je svetskih hit i omiljena igračka među devojčicama. Mnoge su devojčice odrasle igrajući se sa njom, a Tonya nije bila izuzetak. Kada joj je bilo 16 godina, Tonya je odlučila da postane manekenka, ispirisana karijerom raskošnog manekenskog stila koji je Barbi vodila.

Svoju prvu Barbi lutku, Tonya je dobila za svoj treći rođendan. Odrastajući u senci Barbi lutke, Tonya je pratile njene sitne stope i postala tinejdžerski model. Međutim, kako je njena uspešna modna karijera uzimala svoj danak, Tonya je odlučila da napusti modnu industriju. Ova odluka ju je navela da postane svesna koliko štete svom zdravlju nanosi u potrazi za savršenim telom. A sve je počelo od njene voljene lutke Barbie.

Njena kolekcija karantinskih Barbi lutaka je upravo način da pokaže koliko nesavršenstvo može da bude interesantno, pa čak i lepo, baš zbog toga što je stvarno.

Ž.J.

Izvor: Bored Panda

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group