Posebna vrsta humora skriva se u srcima divljh životinja

Iako su savršeno tempirane fotografije uglavnom produkt slučajnosti, svi se možemo složiti da je to nešto što se može pripisati samo veštini i odlučnosti fotografa.

Mnogo toga deli amatersku i profesionalnu fotografiju, iako i jedne i druge imaju svojih finesa. Upravo zbog toga postoji nešto što nosi naziv Comedy Wildlife Photography Awards. Neuobičajena vrsta takmičenja koja stavlja pred fenomenalne fotografe zanimljiv zadatak – hvatanje divljih životinja u tom čarobnom trenutku koji je neobičan, smešan i pomalo luckast.

Nekoliko godina unazad ova vrsta takmičenja je i više nego aktuelna pre svega zbog neobične teme koja stoji iza cele priče, ali i zbog mogućnosti da vidimo divlji svet iz perspektive koja nam je nepoznata. U srcima divljih životinja skriva se neobična lepota i posebna vrsta humora koju neretko otkrivaju pred kamerama.

Većina ljudi nema priliku da vidi divlje životinje osim tokom posete zoo vrtu, što je u velikoj meri drugačije od onog kakve su one na slobodi, u prirodi. Upravo fotografi koji provode sate, dane, pa i mesece posmatrajući i fotografišući divlji svet, prenose svima onima koji nemaju mogućnost da na drugačiji način upoznaju divlje životinje mali ali dovoljan deo tog fascinatnog sveta. A upravo ovo takmičenje je ono koje nam pokazuje da i životinje imaju smisla za humor.

Zavirite u našu galeriju i otkrijte urnebesne fotografije divljih životinja.

Ž.J.

Izvor: Bored Panda

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group