Lifestyle - Zabava

Neverovatna skulpturalna umetnost nastala od žice

Skulpturalna umetnost je u davnim vremenima bila vezana za dela nastala od gline, drveta ili kamena.

Međutim čini se da ovi materijali nisu bili dovoljni savremenim umetnicima. U potrazi za materijalom koji im može omogućiti da se izraze onako kako dolikuje mnogi od njih su se oprobali u pravljenju figura od stakla, mermera, plastičnih legura ili kombinacije različitih materijala. Takođe ima i onih koji su za svoj rad odabrali metal. Metalne žice da budemo precizniji. Danas vam predstavljamo rad jedne mlade umetnice po imenu Connie Adams, koja živi u Engleskoj i koja pravi neverovatne skulpture od žice.

Po zanimanju skulptor odnosno vajar, ona koristi pocinkovanu metalnu žicu koju savija i oblikuje kako bi dobila vrlo živopisne i detaljne skulpture životinja. Njene skulpture se razlikuju u pogledu svoje veličine a neke od njih su rađene u prirodnoj veličini životinje, pri čemu su sposobne da nose težinu ljudskog bića. Njen najnoviji projekat se bazira konkretno na izradi skulptura konja u prirodnoj veličini, koje mogu na leđima da nose neku osobu.

Umetnica je počela da se bavi ovakvim radom, sa ciljem da radi od kuće i zaradi pri tom dovoljno novca za pristojan život. Posmatrajući dela drugih talentovanih umetnika koji se bave ovom vrstom izrade skulptura, ona se bez mnogo razmišljanja upustila u datu avanturu, a rezultati su jednostavno zadivljujući. Njena ljubav prema umetnosti, skulpturalnim formama i životinjama, a posebno konjima, dovela je do stvaranja impresivnih radova.

Zavirite u našu galeriju i otkrijte magični svet skulptura životinja nastalih savijanjem žice.

Ž.J.

Izvor: Bored Panda

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group