Netflix predstavlja dokumentarac o sjajnoj teniserki i aktivistkinji Naomi Osaki

Tinejdžerka koja je pobedila idola svog detinjstva, Serenu Williams na US Openu (2018), sportistkinja koja je odbila da učestvuje na konferenciji za štampu, koja je drugačija i „skupa“. Naomi Osaka radi sve pod svojim uslovima i otkriva to preko Netflixa.

Upravo je objavljen trejler dokumentarnog filma „Naomi Osaka“ koji će na platformi Netflix biti dostupan od 16. jula i sastoji se od tri dela. Njegov tvorac, Garrett Bradley uspeo je da se istakne nominacijom za Oskara koju je dobio za svoj drugi dokumentarac, "Time". Snimanje se odvijalo dve godine i više je od pukog teniskog dokumentarca.

Šta ćemo videti u dokumentarnom filmu „Naomi Osaka“?

Prema najavi Netflixa, dokumentarni film od tri epizode ​​vodi nas duboko u život slavne teniserke. „Po prvi put imamo pristup Naomi Osaki i pratimo je dve godine na putovanju na kojem ona usavršava svoju tehniku i pokušava da otkrije sebe. Bilo da brani svoje titule dok nosi maske za odbranu „Black Lives“, oplakuje iznenadni gubitak Kobe Bryanta ili otkriva svoju nezavisnost, izazovi sa kojima se suočava povezani su sa njenim ličnim i profesionalnim životom. Stres, putovanja, pripreme, prijatelji i porodica.

Osaka upoznaje Haiti

Još jedno delo koje Naomi Osaka istražuje u dokumentarcu jeste putovanje do njenih korena i odnos prema Japanu, koji takođe predstavlja u sportu. Osaka je rođena u Osaki, drugom po veličini gradu u Japanu – otac joj je Haićanin, a majka Japanka. „Serija govori o Naominom putovanju, ali i svrsi koju svi imamo, vrednosti nas samih, ali i hrabrosti koju treba imati kada komunicirate o svom delu. „Iznad svega, nadam se da ljudi mogu da osete moć empatije i da budu podstaknuti da preuzmu sopstveni rizik u životu, posebno kada se to čini nemogućim“, rekao je režiser Garrett Bradley.

Tako da odbrojavamo do petka, 16. jula.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group