Može li 40-godišnja žena biti bolja od dvadesetogodišnjakinje

Nedavno smo naišli na članak iz edicije „Zašto su 40-godišnje žene bolje od dvadesetogodišnjakinja?“.

Tada su, kao i obično, usledile „konkurentske prednosti“ zrelih žena, što je zvučalo u najmanju ruku kao uvreda. Ukratko, 40-godišnje žene su iskusnije, pristupačnije u komunikaciji i ne treba ih čuvati. Postavlja se pitanja, od koga, od čega, ali nećemo zalaziti u detalje. Ovo je ono što se navode kao prednosti zrele žene.

Uprkos činjenici da je članak trebalo da ženama koje su blizu četrdesete na neki način „uputi“ komplimente tako da se mogu sigurno klasifikovati kao „bolje", osećaj posle čitanja ne ostavlja takav utisak.

Uostalom, žene se zaista neprestano plaše jedna druge. Poigravaju se među sobom, gube vreme pokušavajući da dokažu sebi i svima drugima da nisu gore.

One starije su zastrašene mlađom generacijom. Kažu, pazite se dame, već vas zamenjuje generacija učenica sa dugom kosom, tankim strukom i punim usnama. Dakle, ako ne želite da ostanete same, onda se nemojte pretvarati da ste nepristupačna kraljica, već same preuzmite inicijativu, ili dođite što pre da posetite „čoveka“. Ukusno jelo možete da ponesete sa sobom istovremeno, kao naknadu za „starost“.

Za mlade dame slede saveti - postavljate visoke zahteve i gubite dragoceno vreme na udvaranje, negde iza ugla iskusna četrdesetogodišnjakinja sa toplom supom već čeka vašeg muškarca. Zato ne budite previše arogantne, setite se da će se uskoro vaša kočija pretvoriti u tikvu.

I znate, neke žene zaista padaju na to. Zrele dame stavljaju svoj život u očajničku borbu sa promenama vezanim za starost, prestravljeno gledajući svaku boru ili promenu na telu. Mlade devojke sa istim očajanjem pokušavaju da uskoče u poslednju kočiju, dok su još uvek mlade - u suprotnom to se neće dogoditi kasnije.

Moramo priznati da sve ovo podseća na proces trgovanja na tržištu. Kada kupac, zainteresovan za kupovinu kobasice od jednog prodavca, počne očajnički da hvali tuđi proizvod, govoreći mu šta je bolje ili bar jeftinije. Ponekad zaista pomogne da se cena smanji. Pitanje je da li nam je potrebno ovo očajno rivalstvo i šta od njega želimo.

Što se nas tiče, predajemo se bez borbe. Ne želimo da budemo „bolje“, u smislu „pogodnije“ i „jeftinije“, što bi dokazalo našu relevantnost. Ne želimo nikome ništa da dokazujemo. Jer osoba koja voli nikada neće zahtevati „popuste“ zbog činjenice da je roba već „ustajala“ ili zbog činjenice da je jeftinija odmah tu iza ugla.

A potrošaču koji ne voli – zašto mu je uopšte potrebna? Sa dvadeset, sa četrdeset, sa osamdeset...

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group