Mobile savoir-faire: 10 pravila za zaustavljanje FUBINGA (phubbing)

Kako da koristite svoj mobilni telefon, a da ne uznemiravate sve oko sebe? Stručnjaci objašnjavaju kada je u redu odgovoriti na poziv, a kada uključiti „Ne uznemiravaj“.

Poklanjanje previše pažnje telefonu je loše za vaše odnose. Ovo može izgledati očigledno, ali je bio potreban tim naučnika da nas natera da to primetimo. Fubing, zapravo može imati veliki uticaj na vaše odnose. Kako upotreba pametnog telefona može da pređe od dosadnog do destruktivnog, granice prihvatljivog ponašanja su prilično fluidne.

Da li vam smeta, na primer, ako neko sa kim razgovarate na trenutak spusti pogled i pogleda u svoj telefon? Šta je sa korišćenjem telefona za stolom? Da li je u redu da skrolujete na telefonu dok gledate film sa prijateljima? Koliko nas može iskreno reći da nikada ne koristimo telefon u kupatilu?

Stručnjaci za savoir-faire upotrebe mobilnih uređaja daju 10 osnovnih pravila.

Mobilni telefoni i seks ne idu zajedno

Bez obzira da li se radi o pozivu, obaveštenju ili poruci, tokom seksa nije poželjno gledati u mobilni telefon.

Mobilni i kućni ljubimci

Ako vašem ljubimcu treba šetnja, a vi petljate po TikToku, ljubimac ima prioritet. Uvek.

Mobilni u krevetu

Jedna od najčešćih pritužbi među parovima, prema mišljenju stručnjaka, su mobilni telefoni u krevetu. Često mobilni telefon može biti prva stvar koju pogledamo ujutru kada se probudimo, čak i ako imamo osobu pored sebe. Zato stručnjaci savetuju: Uzmite budilnik ili stavite svoj mobilni telefon na drugu stranu sobe.  

Mobilni i javni prevoz

Kada ste u autobusu ili tramvaju, nalazite se u ograničenom javnom prostoru. Ako vam telefon zazvoni u to vreme, obavestite ih da ste na putu i ​​ljubazno ih pitajte da li možete da pozovete kada niste u gužvi.

Mobilni na stolu

Niko još nije napravio mesta za telefon ili tablet pored tanjira. Telefonu nije mesto za stolom.

Mobilni tokom hodanja

Korišćenje telefona dok hodate ulicom može da uznemirava bezbroj pešaka. Stručnjaci sugerišu: Zašto se ne zaustavite, gde nema opasnosti da naletite na nekoga, završite ono što radite, a zatim nastavite da hodate? Ima smisla.

Pametni telefoni i razgovori

Stručnjaci ističu da svaki put kada pogledate u mobilni telefon, dok ste usred razgovora, efektivno blokirate komunikaciju. S druge strane, mobilni telefon je u vašoj ruci, tako da nehotice možete poslati pogrešnu poruku ili uključiti live na Instagramu.

Skrolovanje dok gledate TV sa svojim partnerom

Ako oba partnera to rade, u redu je, ali ne svako veče. Nepristojno je da neko od njih gleda u svoj mobilni telefon dok druga osoba pokušava da komunicira.

Mobilni u kupatilu

To nije „zločin“ u smislu lepog ponašanja, pod uslovom da ne otkrijete svoju lokaciju osobi sa kojom komunicirate. Međutim, može postati neugodno ako neko drugi čeka da koristi kupatilo.

Na svadbi ili sahrani

Zabranjeno je gledati u mobilni telefon na sahrani ili svadbi. Ako posegnete za telefonom da biste fotografisali ili snimili video, možda ćete videti poruku i doći u iskušenje da je otvorite. Međutim, ovakvo ponašanje nije prihvatljivo.  

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group