Lifestyle - Zabava

Minijaturna kuhinja koju će svi prepoznati

Popularna američka serija “Prijatelji” obeležila je jednu deceniju.

Pratile su je generacije i smejale se dogodovštinama vesele šestorke. Ros, Čendler, Džoi, Monika, Fibi i Rejčel bile su zvezde ove serije, od kojih je svako dao svoj poseban doprinos celokupnom utisku. Luckasti, uvek nasmejani, izgubljeni u prostoru i vremenu, prošli su mnogo toga, a i mi zajedno sa njima. Danas ćemo zaviriti u čuvenu Monikinu kuhinju iz nešto drugačijeg, minijaturnog ugla.

Čuvena kuhinja u kojoj se okupljala ekipa, svima dobro poznata po Monikinoj opsednutošću perfekcionalizmom i čistoćom. Jedan umetnik je pred sebe postavio zanimljiv zadatak. Odlučio je da stvori minijaturu ove kuhinje, korišćenjem isključivo recikliranog papira i akrilnih boja. Posao koji je obavio je zadivljujući.

Koristeći skalper i lenjir, i oslanjanjući se na iskustvo stečeno na umetničkim časovima koje je pohađao nekoliko godina ranije, on je kreirao scenski prostor identičan filmskom setu. Imajući pred sobom svega nekoliko fotografija koje prikazuju izgled čuvene Monikine kuhinje, vrlo detaljno i slikovito je predstavio sve elemente u njoj, uključujući čak i zavese na prozoru i malecne šolje za kafu.

Boje su identične originalnoj varijanti kao i raspored u kuhinji, jedino što nedostaje su figure likova “Prijatelja”, što može da bude novi izazov za mladog umetnika.

Ž.J.

Izvor: Bored Panda

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group