Met Gala 2023. biće posvećen Karlu Lagerfeldu

Muzej MET biće domaćin velike izložbe posvećene velikom i uticajnom radu dizajnera.

Jedan od najvažnijih modnih događaja godine, Met Gala, otkrio je svoju centralnu temu za 2023: biće posvećen radu jednog od najvećih dizajnera, Karlu Lagerfeldu. Dizajner čije je ime povezano sa modernim oživljavanjem brenda Chanel preminuo je 2019. godine, provevši 32 godine kao kreativni direktor čuvene francuske kuće.  

Karl Lagerfeld nije bio samo veliki dizajner, on je bio modna supersila, koji je ušao u istoriju modnim inovacijama (između ostalih kreirao je dvostruki C logo koji je postao najpopularniji i najprepoznatljiviji logo i sinonim za elegantan luksuz) modnim revijama koje su bile pravi spektakli, kao i projektima koji su kombinovali modu sa umetnošću. Karl je takođe imao sopstveni brend.

Karl Lagerfeld nije samo dizajner - legenda, on je ikona istorije, koja prevazilazi granice mode, stoga je tema MET gala posvećena ovoj posebnoj ličnosti i njegovom radu, što naravno dolazi u vezi sa izložbom koju će ugostiti muzej pod nazivom „Karl Lagerfeld: The Line of Beauty.“

Izložba, koja će biti otvorena početkom maja 2023. i trajati do sredine jula 2023., pokušava da istraži dizajnerov "stilski jezik" kroz otprilike 150 njegovih skica, navodi se u saopštenju za javnost koje je izdao Met. U vitrinama muzeja biće prikazane Lagerfeldove kreacije iz njegovog vremena kada je bio umetnički direktor brendova Chanel, Fendi i Chloe, komadi iz njegovog ranog rada u brendu Balmain i dizajni njegovog istoimenog brenda.

Što se tiče glamurozne Gala večeri, koja će se kao i svake godine održati prvog ponedeljka u maju i obeležiće otvaranje izložbe, ostaje da se sazna više detalja i ko će biti domaćini večeri.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group