Lifestyle - Zabava

Make up umetnik slika po svom licu i telu poznata dela

Savremena umetnost ne fokusira se samo na slikarska platna.

Sve veći je broj mladih umetnika koji pronalaze neobična mesta za iskazivanje svog talenta. Bilo da oslikavaju ulice, fasade zgrada, komade drveta, staklo, plastične boce ili delove svog tela. Činjenica je međutim da veliki broj ljudi širom planete make up umeće ne smatra formom umetnosti. Međutim brojni talentovani umetnici sa svih krajeva sveta dokazuju svojim veštinama da ono to jeste.

Neverovatno je šta sve može da nastane zahvaljujući paleti za šminkanje i četkicama. Toliko živopisni prizori da dovode u pitanje ljudsku percepciju stvarnosti. Da stvar bude još interesantnija, sva dela se rade na živom "objektu" odnosno ljudskom delu tela, najčešće licu. Sa jednim takvim umetnikom, odnosno vrhunskim stvaraocem kada je šminka u pitanju upoznaćemo vas danas.

Njegovo ime je Nils Verberne, a poznatiji je kao Lithunium Snow. Ovaj mladi talentovani umetnik ima svega 21 godinu i već je pokazao da sa šminkom barata bolje od profesionalnih šminkera. Sebe opisuje kao "čudno dete iz Holandije koje se trudi da uz pomoć šminke i fotoaparata uradi najbolje što može". To njegovo "najbolje" izgleda izvanredno, sa čim se slaže više od 579 hiljada pratilaca na Instagramu i preko 315 hiljada onih koji ga prate preko Youtube kanala.

Kako bi kreirao jedinstvene prikaze poznatih umetničkih dela na svom telu, Nils je koristio samo šminku i dodatke u vidu minđuša, šešira i detalja u kosi kako bi stvorio vrlo živopisan prizor. Inspirisan ikonskim umetničkim delima ličnosti kao što su Vincent van Gogh, Leonardo da Vinci, Hokusai, Sandro Botticelli i Gistav Klimt on transformiše delove svog tela u umetnost sa posebnim osvrtom na detalje.

Zavirite u našu galeriju i otkrijte umetnost čiji nastanak je omogućila šminka.

Ž.J.

Izvor: Bored Panda

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group