Lumberseksualci – novi trend na koji “padaju” žene

Mislili ste da su metroseksualci tip muškaraca koji žene najviše vole? Trendovi se menjaju...

Doskorašnji trend urednih, uvek sređenih muškaraca obrijanih brada u košuljama sa kravatama i uskim pantalonama je prošlost. Sada je ovaj trend ušao u istoriju i smatra se da je OUT.

Danas metroseksualci predstavljaju “vrstu” u izumiranju, te tako njihove glatke brade bez ijedne dlačice zamenjuju poprilično porasle brade i “zapušten” izgled koji kao da govori da su uvek spremni za planinske šetnje, cepanje drva i brinu samo o dobrobiti životne sredine. Ono što je ostalo isto, a što se ne bi reklo na prvi pogled, jeste da ovi muškarci vole da izlaze u barove i na urbana mesta, iako je njihov stil i više nego opušten.

Generalno gledano, njihov stil oblačenja, sa flanelskim kariranim košuljama, opuštenim džemperima ili duksericama, džinsom i širim pantalonama sa džepovima, uz nezaobilazne “kanađanke”, ranac na leđima i poneku ležernu kapu na glavi, predstavlja upravo ono što govori i sam naziv – izled drvoseče.

Naime, “lumber-“ u reči “lumberseksualci” potiče od reči “lumberjack”, što na engleskom jeziku znači “drvoseča”. Ovaj stil prikazan je, doduše u nešto ekstremnijoj formi, i na modnim pistama u Parizu.

I da rezimiramo: on možda deluje kao čovek koji ne ispušta iz ruke motornu testeru, ali njegova flanelska košulja je jako mekana, i najbitnije – on dobro izgleda. Zapravo, on mnogo dobro izgleda- delom zato što je na svoj “nehajan” izgled je potrošio mnogo više vremena nego što možete da pretpostavite, a delom i zbog toga što svaka njegova slika na Instagramu (propuštena prvo kroz Retro filter) mora da izleda savršeno.

Jedan od najpopularnijih predstavnika ovog stila, a za kojim lude žene sa svih krajeva sveta jeste Rajan Gosling, ali i Ešton Kučer i Zek Efron, kao i mnoge druge poznate ličnosti.

photo: shutterstock

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group