Lifestyle - Zabava

Ljubav prema mačkama stvorila vrlo impresivnu paletu keramičkih tanjira

Kažu da čovek najboljeg prijatelja može da stekne tek ako ga potraži izvan ljudskog sveta.

Pri tom se misli na svet životinja, koji nastoji da funkcioniše u našem svetu. Ako imate ljubimca kod kuće, znate o čemu govorimo. Toliko ljubavi, nežnosti i odanosti teško da vam neko može iskrenije pružiti od psa ili mačke. Ako ste ljubitelj mačaka, znate takođe da nikad zapravo niste njihov vlasnik, i da su one uvek slobodne, pri čemu je njihov slobodan izbor da budu uz vas. Fasciniranost mačkama je dovela do stvaranja neverovatnih umetničkih dela, a upravo jedno vam predstavljamo danas.

Reč je o jedinstvenim keramičkim posudama koje su delo jedne ruske umetnice. Kažemo jedinstvenim jer to nisu tanjiri i posude klasičnog oblika, već prikazi mačaka u sklupčanom obliku. Fantastičan poklon za svakog ljubitelja mačaka. Bez obzira da li će u prostoru biti izložene kao vid dekoracije, ili će se koristiti za držanje dragocenosti poput nakita, ili pak za jelo, ova keramička remek dela su zaista prikaz nesvakidašnje veštine.

Sama umetnica je jednom izjavila da je oduvek volela mačke i da uživa u radu sa keramikom jer joj daje mogućnost realizacije svih njenih zamisli. Spajajući ove dve ljubavi u jednu, nastala je kolekcije vrlo zanimljivih tanjira, koje deluju vrlo realistično. Mace deluju kao da su zaspale na krilu svog vlasnika, udobno se skupčavši i ne mareći za dešavanja oko njih.

Svaki komad je nastao od bele gline i ručno je oslikan, što znači da je kao takav unikatan i gotovo neponovljiv. Na pojedinim tanjirima sa zadnje strane postoji i metalna kukica za kačenje na zidu. Ako ste spremni za malo mačije ljubavi i nežnosti, ne propustite priliku da zavirite u našu galeriju.

Ž.J.

Izvor: Bored Panda

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group