Lepote plesa širom sveta

Ne postoji ništa više opčinjavajuće od magičnog plesnog perfomansa.

Zavodljivi pokreti, koji nestaju u trenu i pretvaraju se u nešto sasvim neočekivano, obasjani svetlošću i senkama, praćeni muzikom ili apsolutnom tišinom kriju u sebi posebnu moć privlačnosti. Ljudski rod je od pamtiveka bio i ostao fasciniran plesnim pokretima, što je zapravo i dovelo do toga da danas poznajemo izuzetno mnogo različitih vrsta plesa. Od tradicionalnih, nacionalnih, do savremenih, modernih, umetničkih i individualnih – toliko je različitosti i toliko lepote u svakom od ovih plesova.

Putem plesnih pokreta moguće je dočarati emocije šireg spektra, navesti um da zamisli određenu radnju pred sobom i da poveruje izvođaču da je ples živ, opipljiv i stvaran. Takođe ples je odličan način da se pojedinac izbori sa stresom, kao i da dovede svoje telo u savršenu formu. Za nekog ko se bavi plesom, on predstavlja ceo njegov život, nešto što vidi na svakom koraku i čemu se vraća kada god se oseti usamljeno i izgubljeno.

Danas vam predstavljamo delo jednog mladog fotografa, koji je putujući svetom imao specifičnu misiju – fotografisanje sasvim običnih devojaka, balerina i plesačica u plesnim pokretima na mestima koja su same odabrale. Rezultat je kolekcija izvanrednih fotografija koje lepotu plesa stapaju sa prirodom koja se oko njega nalazi. Svaka od njih na sebi svajstvan način izražava određenu emociju, trenutak i viđenje sveta. Magična mesta, zadivljujuće haljine i neverovatni plesni pokreti, spojeni u jedno pozivaju vas da zavirite u našu galeriju.

Ž.J.

Izvor: Bored Panda

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group