Lifestyle - Zabava

Lepota sveta divljine koju često zanemarujemo

Poražavajuća je činjenica da smo svojim postojanjem na ovoj planeti i nesavesnošću doveli do izumiranja mnogih životinjskih vrsta.

Verovatno vam je nezamislivo da bi jednog dana i to ne tako dalekog dana, vaša deca ili unučad mogla o slonovima, tigrovima i lavovima nešto da nauče samo iz knjiga. I mada postoje mnogi koji se bore za to da divlje životinje dobiju priliku da žive slobodno, bez opasnosti od istrebljenja, još uvek ima dosta onih koji njihovu važnost zanemaruju. Kako bi vas makar malo podsetili na lepotu koja se krije u svetu divljine, donosimo vam dela fotografa koji više od 15 godina beleži neverovatne portrete životinja.

Njegovo ime je Goran Anastasovski i fotografijom se bavi od 2006. godine. Fokus ovog fotografa je većinom na prirodi i svetu divljih životinja. Među fotografijama koje je do sada snimio ima izuzetno mnogo različitih životinja u iznenađujuće opuštenim pozama. Čini se kao da im prisustvo ovog smelog umetnika ni malo ne smeta i da su spemne sa njim da podele čak i vrlo intimne trenutke.

Živopisne fotografije prikazuju nam koliko je divlji svet bogat, raznolik i vredan naše pažnje. Svaka od životinja koju imate priliku na slikama da vidite u našoj galeriji predstavlja istinsko remek delo prirode, i perfektan model pred objektivom fotoaparata. Dok budete posmatrali njegova dela, zastanite na trenutak i razmislite koliko bi svet bio siromašnije mesto bez ovakvih stvorenja da po njemu slobodno hodaju.

Ž.J.

Izvor: Bored Panda

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group