Kada se ples i bioskop sretnu: 7 ikoničnih filmova koji su ušli u istoriju

Kada se film fokusira na ples, postoje dve mogućnosti: ili će to biti apsolutni hit ili će neuspešno propasti. U prvom slučaju to će nas navesti da želimo da ustanemo sa svojih mesta – zaplešemo za vreme filma ili čak da krenemo na časove plesa.

Neki fantastični filmovi u kojima je glavna tema ples su ispisali istoriju. Bez obzira imamo li ritam u sebi ili ne, definitivno smo uzbuđeni uvek kada slučajno naiđemo na ove filmove na tv-u. Od Billie Elliot do Footloose-a, sledeće filmsko veče koje organizujete biće puno muzike i plesa!

Pogledajte naš izbor!

Black Swan

U ovom ostvarenju, pratimo balerinu po imenu Nina, koju njena opsesija da postane glavna uloga u modernoj adaptaciji baleta “Labudovo jezero” dovodi do kompletnog ludila. Glavni akcenat ovog filma  je put naše glavne junakinje od audicije do same premijere gde, što se više radnja odvija i što njene odgovornosti postaju ozbiljnije, sve više gubi fokus i ne zna šta je stvarno, a šta nije. 

Flashdance

Ujutro, Alex Owens radi u fabrici. Uveče je plesačica u klubu. Njen najveći san? Da studira u vrhunskoj plesnoj školi i postane profesionalac. A kada se ovaj klasični film završi, jedina sigurna stvar je da ćemo upisati plesnu školu.

Footloose

Jedan od najboljih plesnih filmova odvija se u gradu u kojem je ples zabranjen. Možda je to razlog zašto je remake objavljen 2011. Obe verzije su odlične, dok će nas se zvučni zapis zauvek „podići sa stolice”.

Dirty Dancing

Verovatno najpoznatiji plesni film svih vremena. Možda je nemoguće plesati kao Patrick Swayze (jedna od najlepših zvezda ’80 -ih) i Jennifer Grey, ali sigurno će nam srca ubrzano kucati gledajući ih.

Chicago

Na osnovu istoimenog mjuzikla, uvek nas raduje gledanje ovog filma. Catherine Zeta-Jones i Renee Zellweger kao Velma Kelly i Roxie Hart oduševljavaju, dok je retro estetika impresivna.

Billy Elliot

Naš glavni junak ima 11 godina i neočekivano ulazi u svet plesa. Odlučuje da odustane od boksa i posveti se baletu, a da to nikome ne kaže. Ovo amblematično delo prenosi važnu poruku: Uvek sledite svoj san, bez obzira šta se desilo.

Saturday Night Fever

Pre Grease postojao je Saturday Night Fever. Legendarni beli kostim Tony Manera koga je glumio John Travolta, potezi, diskoteka - sve ovo vodi nas u drugo doba. 

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group