Lifestyle - Zabava

Jedan fotograf dovodi u pitanje vašu percepciju

Pred objektivom fotoaparata jednog umetnika ljudska tela formiraju nepregledne pejzaže.

Njegovo ime je Carl Warner i sebe smatra – fotografskim ilustratorom. Šta bi to zapravo bilo? Kako sam kaže, on stvara nešto ni iz čega, odnosno transformiše jednu stvar u drugu, umesto da ih jednostavno ovekoveči u trenutku. Zvuči komplikovano, ali je zapravo toliko jednostavno.

Kroz inovativnu i preciznu kompoziciju i osvetljenje Warner je izvajao na poseban način veličanstvene monumentalne pajzaže koristeći obrise ljudskog tela. Pa tako, iako se čini da je većina scena na njegovim fotografijama sastavljena od nekoliko modela, radi se zapravo o "oblikovanju" jedne osobe.

Svaka fotografija je zahtevala posvećenost i višečasovni rad. Spajana iz više kadrova, svaka fotografija je specifična na svoj način. Laktovi i kolena postali su planine, leđa i vrat su se pretvorili u doline, a iluzije pri tom su impresivne. Pre svakog fotografisanja Warner se služi skiciranjem kako bi pred sebe postavio jasan zadatak. Tek tada uzima aparat u ruke, ali se magija događa na licu mesta. Kroz objektiv nove ideje se stvaraju u umetnikovoj glavi i on ih uvrštava u svoj rad.

Da bi verno predstavo prirodnu sunčevu svetlost koja u pustinji obasjava dine, fotograf je koristio posebnu opremu i blic koji baca senku na tačno određene delove tela. Samim tim osećaj realizma je pojačan na slikama i ako dovoljno dugo gledate, vrlo ćete lako zaboraviti činjenicu da se pred vama umesto prirodnog pejzaža u obliku pustinje nalazi ljudsko telo.

Ž.J.

Izvor: Bored Panda

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group