Lifestyle - Zabava

Ikonično delo Van Gogha uskoro će dobiti svoj LEGO set

Gotovo da ne postoji osoba, strastveni ljubitelj umetnosti ili ne, koja je zna za čuveno delo Van Gogha koje nosi naziv Starry Night odnosno Zvezdana noć.

Usudićemo se da kažemo da je posedovanje LEGO seta od kog se može napraviti Zvezdana noć, skoro jednako uzbudljivo kao i viđenje ove originalne slike. O čemu se zapravo radi?

Kompanija LEO je upravo najavila pretvaranje Zvezdane noći u set koji će biti dostupan široj javosti. Ideja za ovaj proizvod potekla je od LEGO Ideas, platforme na koju LEGO entuzijasti postavljaju svoje kreacije, a LEGO fanovi glasaju o dizajnu koji žele da bude kreiran. Izdanje Zvezdana noć potiče od Trumana Chenga, Majstora graditelja koji koristi ime legotruman.

Njegova izvedba postimpresionističkog remek dela koristi ukupno 1552 komada LEGO kockica i sakupila je zapanjujućih 10.000 glasova na LEGO Ideas platformi. Delo sadrži trodimenzionalni prikaz čuvene Van Goghove slike, zajedno sa minijaurnom figuricom umetnika, njegovim štafelajem, četkicom i platnom.

3D LEGO komadi zaista fantastično funkcionišu sa Van Goghovim stilom, pri čemu svaka pojedinačna kockica izgleda kao izrazit potez četkicom, dajući umetničkom delu potpis impresionističke privlačnosti. Cena ovog LEGO seta još uvek nije poznata.

Ž.J.

Izvor: Bored Panda

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group