Lifestyle - Zabava

Hiper-realistične slike umetnika po imenu Alessandro Paglia

Od kad je sveta i veka, umetnici širom sveta ne odustaju od svoje misije da se poigravaju sa ljudskim umom.

Toliko različitih metoda je korišćeno za navođenje očiju da vide ono čega nema i da zanemare ono što je ispred njih. Iluzije su postale toliko slikovite i realne da vrlo često ne znate da li je nešto u šta gledate stara cipela ili vrlo ukusna torta, rupa u betonu ili umetnički 3D poduhvat, nešto vrlo opipljivo ili ravna površina bez teksture. I mada je teško klasifikovati po težini dela nastala na ovakav način, ipak su u maloj prednosti ona koja nastaju običnom olovkom.

Zamislite samo koliko je strpljenja, umeća, vešine i posvećenosti potrebno da bi se stvorilo na sasvim običnom listu papira uz pomoć olovke nešto što deluje neverovatno realno, čak toliko da vas navodi da poželite da posegnete za tim. Upravo takva dela predstavljamo vam danas a iza njih stoji italijanski umetnik po imenu Alessandro Paglia.

Njegova veština ogleda se u crtanju hiper-realističnih crteža pri čemu su korišćene isključivo olovke u boji. Detalji na njegovim slikama su prosto očaravajući. Malo ko zapravo stojeći pred njegovim delima, na prvu ruku može da poveruje da su nastala uz pomoć obične olovke. Ovakve radove pripisali biste umetnicima koji slikaju na platnu uljanim bojama ili majstorima digitalne umetnosti, ali ne i nekom ko ispred sebe ima sasvim običan papir i olovku.

Istina, bilo je potrebno puno vremena i raslojavanja boja nad bojama, da bi finalni radovi ovog umetnika bili remek dela. Malo je reći da izgledaju opipljivo, stvarno i da "izlaze iz papira". Zavirite u našu galeriju i uverite se sami.

Ž.J.

Izvor: Bored Panda

 

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group