Lifestyle - Zabava

Estetika u prostoru na nešto sofisticiraniji način

Trendovi koji su popularni u poslednje vreme a tiču se dizajna enterijera su minimalistički i skandinavski.

Ono smanjuju upotrebu dekorativnih predmeta i izvlače na površinu samo ono najnužnije. Mnogima ovakva promena prija, dok se veliki broj u njima oseća poprilično nelagodno jer smo navikli na sitnice koje ukrašavaju naše domove. Umetnička dela, skulpture, zavese, tepisi i dekorativni jestuci deo su te priče. I mada ih ima u navedenim stilovima, svedeni su na neutralni kolor i na minimalano prisustvo. Danas vam predstavljamo delo jednog umetnice po imenu Selva Aparicio, koje na poseban način unosi dekor u prostor, ne uključujući pri tom dekorativne elemente.

Naime, umesto da koristi klasičan tepih pri uređenju stana, ona je dlučila da ga trajno ureže u pod od hrastovog drveta. Jer "lepota je u oku posmatrača". Ova rečenica može poslužiti da se uhvata suština koja stoji iza ideje o umetnosti. Dok pojedinci naginju ka klasičnom akvarelu, drugi više vole moderna umetnilka dela, a ima i onih koji su pobornici skulptura i izvođačkih performansi. Umetnost je tako širok pojam i nudi toliko toga prelepog, da naizgled univerzalan fenomen zapravo ima bezgranično mnogo različitih pravaca.

U tom pogledu, delo koje vam danas predstavljamo je neklasičan vid umetnosti, stvoren da zadivi i skrene pažnju. Detaljna prostirka, vrlo pedantno izvedena i uklesana pravo u drveni pod menja sliku o prostoriji u kojoj se nalazi. Ova predivna prostirka je brzinom svetlosti postala internet senzacija pre svega zbog svoje jedinstvenosti, ali i zbog činjenice što vrlo verno oponaša orijentalne tepihe. Navikli smo da tepihe postavljamo na samom kraju kada dizajniramo prostor u kom živimo kako bi mu dali savršen finiš, međutim ovaj tepih menja tok stvari u prostoru, jer sve zapravo počinje od njega.

Ž.J.

Izvor: Bored Panda

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group