Džoni Midnajt Trio predstavio album 'Po sećanju': revitalizacija jugoslovenskog rokenrola

Više slika

Više slika

U atmosferi prepunoj nostalgičnih zvukova i entuzijazma, džez kantina Lisabon mts Dvorane bila je domaćin promocije debi albuma „Po sećanju“ poznatog benda Džoni Midnajt trio.

Bend, vođen harizmatičnim Nikolom Đuričkom, poznatijim kao Džoni, zajedno sa Aleksandrom Panićem (Meksiko) na basu i Srđanom Milenkovićem na bubnjevima, predstavio je svoj jedinstveni muzički pravac.

Album, izdat pod etiketom Džoni Records, sadrži devet obrada klasičnih jugoslovenskih rokenrol numera i dva originalna komada. Među njima se ističe prvi singl „Dobro te čuvaju“, koji je već stekao popularnost među obožavaocima.

Jedan od vrhunaca večeri bio je trenutak kada je Džoni, u duhu starih vremena, ispisao grafit sa imenom benda. Kako kaže, u njegovom vremenu, to je bio znak početka rada benda.

„Konačno mi se ostvario dečački san, da imam bend, da snimim album. Mene sviranje zaista činim srećnim jer mislim da tako izbacujem svoju kretivnost koju nisam do sad imao gde da prikažem. Imao sam ja i pre bendove, svirao sam puno, muzika je uvek deo mene. Album se zove „Po sećanju“ jer sviram pesme uz koje sam odrastao, onako kako ih se ja sećam, na moj način, pričam priču po sećanju. Slavim tu muziku, slavim te autore i jako sam se radovao komunikaciji sa njima. Zamislite čujem se napr sa legendom jugoslovenskog rokenrola Dadom Topićem, upoznao sam Slađanu Milošević, divna saradnja sa Fondacijom Milana Mladenovića...

Moja dečačka želja je da imam trube u bendu, stupio sam u kontakt sa Filipom Bulatovićem koji je okupio džez muzičare, ali sam ih zamolilo da sviraju „malo prljavije“ što je moj fazon sviranja, a ne precizno kako oni inače sviraju.  Bilo je jako uzbudljivo jer smo sarađivali na daljinu, duvačka sekcija snimljena u Beogradu i sve to je poslato na završni miks kod Michael Patterson-a u @PopAntipop u Los Anđelesu. Ovo je bio vrlo kreativan period, srećan sam i ispunjen. Jedva čekam prve reakcije, prve komentare ljudi kako im se dopada album i da će imati želju i da nas čuju uživo jer kako zvučimo na albumu tako zvučimo i uživo. I nadam se da će da mi ostvariti i drugi deo mog sna, a to je da sviram pred publikom”, izjavio je uzbuđeni Nikola Đuričko.

Na albumu su obrade pesama koje predstavljaju toponime jugoslovenskog rokenrola, poput "Zemlja" EKV-a, "Superstar" Dade Topića, i "Amsterdam" Slađane Milošević. Đuričko ističe da su autorske pesme nastale po sećanju, bez notnog zapisa, čime se dodatno naglašava nostalgična i osobena priroda ovog projekta.

"Dugo sam sanjao o tome da sviram pred publikom," rekao je Đuričko, "i nadam se da će ovaj album omogućiti ostvarenje tog sna."

Džoni Midnajt Trio već planira turneju, sa ciljem da predstavi svoj album široj publici i da revitlizuje zvuk jugoslovenskog rokenrola.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group