Lifestyle - Zabava

Digitalna umetnost na kakvu niste navikli

Sa pojavom digitalne umetnosti, svet je najednom postao prepun glamura i sjaja, bez trunke nesavršenstva na sebi.

I dok su pojedinci vrlo dobri u Photoshop-u, drugi su majstori digitalnog sveta, vični stvaranju neverovatnih prikaza. Jedan od njih je Ingo, koji svojim radom pomera granice digitalne umetnosti i stvara iluziju između mogućeg i nemogućeg.

Njegov najnoviji rad ogleda se u nizu slika prerađenih u Photoshop-u na kojima životinje, biljke i predmeti različitog spektra plešu u nekom nama nečujnom ritmu. Ingo je i tvorac kampanje "spiel-sinn" koja je ostvarila veliki uspeh kod njegovih klijenata poput časopisa, publikacija i oglasnika. Njegov stil je postao i umetnikov svojevrsan potpis, koji nagrađuju pozitivnim kritikama milionski pratioci na njegovom Instagram profilu.

Razigrani i prerađeni u Photoshopu, naizgled nepovezani predmeti iz sasvim drugačijih sfera, vizuelno stvaraju vrlo ukusan spoj. Sam tvorac je rekao da mnoge od ideja koje su poslužile za stvaranje ovih neverovatnih digitalnih dela potiču od igre rečima koje nije moguće prevesti na svetske jezike poput engleskog i nemačkog.

Od životinja koje preuzimaju ulogu ljudi, preko mutacija životinja, pa sve do ljudi koji se pretvaraju u predmete. Stvari i teme koje se protežu kroz prikaze na slikama su neiscrpne. Svaka slika je priča za sebe i prepuna detalja koji su odraz umetnikove posvećenosti. Ako smo zagolicali vašu maštu, zavirite u našu galeriju i otkrijte neverovatan svet digitalne umetnosti.

Ž.J.

Izvor: Bored Panda

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group