Crteži nastali hemijskom olovkom koji neodoljivo podsećaju na fotografije

Savremeno doba donelo nam je procvat digitalnog sveta i udaljilo nas od upotrebe olovke i papira.

Mnogima je kako priznaju teško da ukoliko to ne rade redovnije napišu nešto jednostavno grafitnom olovkom, jer slova su postala tipke na tastaturi, a naši prsti su navikli da prelaze preko njih. Međutim ima i onih koji se baš u ovom dobu, i više nego dobro snalaze sa jednostavnim alatima kao što su olovke, ili u ovom slučaju hemijske olovke.

Talentovani 28-godišnji egipatski umetnik po imenu Mostafa Khodeir svojim radom dokazuje da umetnost crtanja nije nešto što pripada starim slikarima, o čijim delima se priča već vekovima. Ovaj mladić uz pomoć jednostavnih hemijskih olovaka u boji stvara neverovatno realne portrete koje biste lako mogli zameniti sa fotografijama.

Njegova dela štaviše deluju poput starih crno-belih fotografija, koje u sebi nose posebnu lepotu. Neverovatna dubina koju u sebi nosi svaki njegov crtež, naglašava količinu vremena, strpljenja i veština koji su bili potrebni za njihovo stvaranje. Bilo je potrebno mnogo prakse da Mostafa dostigne svoj trenutni nivo, a sa svakim novim crtežom vidi se njegov napredak, jer se čini da umetnik svesno pred sebe postavlja sve teže i teže zadatke.

Njegov rad je zapravo dokaz da nema ograničenja u pogledu toga koliko možete da postanete dobri u onom što vas zanima, ako se dovoljno tome posvetite. Zavirite u našu galeriju i otkrijte magiju koja je stvorena "jednostavnim" potezima hemijske olovke.

Ž.J.

Izvor: Bored Panda

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group