5 navika koje će vam radikalno promeniti život

Kada biste mogli da počnete ispočetka u svom svakodnevnom životu svesno birajući određene navike koje vam mogu doneti mir i radost, šta biste uradili?

Mnogi naučnici tvrde da period od trideset dana ima moć da nam ponudi promene koje želimo da uspostavimo u našoj svakodnevnoj rutini. Ako zaista želimo, možemo napraviti promene, menjajući sve ono što utiče na kvalitet našeg života.

Hladnokrvnošću, tvrdoglavošću i posvećenošću, kao i pozitivnom stranom svega toga, koju sa nestrpljenjem očekujemo da usvojimo u svom ličnom i profesionalnom životu, sigurno ćemo dostići svoj krajnji cilj. Očekuje nas nova rutina, ali je dobro zapamtiti da put nije uvek lak. Sa realnom procenom i zrelim razgovorom, možemo postaviti temelje da krenemo napred u našu novu stvarnost.

Počinjemo putovanje revizije sa smelošću, samosvesnošću i smirenošću. Iskreni smo prema sebi i postavljamo direktna pitanja.

Razvijamo pozitivno razmišljanje

To je prioritet u našem načinu razmišljanja, kako bismo korak po korak mogli da „gradimo“ idealne uslove za život. Naravno, samo pozitivno razmišljanje neće dovesti do uspeha, ali će nas svakako u velikoj meri motivisati da sprovedemo u delo sve ostale potrebne stvari. Naučiti kako da uništimo naše negativno razmišljanje je prava praksa za uspeh. U svesku možemo da zabeležimo negativne misli koje primećujemo kako bismo mogli da ih identifikujemo i organizujemo plan za njihovo iskorenjivanje.

Single-tasking

Glavna stvar za stvaranje novih navika i zadovoljstvo našim specifičnim odlukama je fokusiranje na jednu po jednu stvar. Udaljavamo se od kulture multitaskinga, koju zamenjujemo filozofijom sporog života. Odbacujemo stresne situacije i obraćamo pažnju na ono što nam donosi osmehe.

Fokusiramo se na naš cilj

Kada pokušavamo da se uhvatimo u koštac sa više ciljeva odjednom, raspršujemo svoj fokus i energiju, što nas udaljava od naše centralne potrage. Ako je to dugoročni cilj, dobro je prvo da ga razbijemo na mini-ciljeve koje možemo da postignemo ovog meseca. Hajde da izaberemo akciju koju možemo preduzeti danas. Zatim idemo ka svakom sledećem cilju sa odlučnošću i zrelim upravljanjem.

Beležimo svoja dostignuća

Povećavamo samopouzdanje procesima koji nam omogućavaju da se krećemo još dinamičnije u našim narednim koracima. Neophodno je da se podsetimo odakle smo počeli i kuda želimo da idemo. Uključimo u naš svakodnevni život konstruktivnih pet minuta, u kojima ćemo zabeležiti sva naša dostignuća. One trenutke, kada smo se osećali jaki i puni ljubavi prema svemu što smo radili.

Dobar san

Spavanje igra ključnu ulogu u našem svakodnevnom životu. Mnogo je slučajeva kada mislimo da ćemo se snaći sa samo nekoliko sati odmora, ali kada sagledamo stanje, shvatamo da se osećamo iscrpljeno. Sedam do osam sati sna smatra se dovoljnim brojem da se obezbedi potpuna relaksacija. Hajde da pretvorimo spavaću sobu u utočište mira sa slabim osvetljenjem, hladnim temperaturama i možda čak i sa lavandom. Ne zaboravljamo da isključimo naše uređaje sat vremena pre nego što odemo u krevet.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group