Kako da svoj hobi pretvorite u biznis?

Volite društvene mreže? Pravi ste skincare i makeup entuzijasta? Želite da postanete influenser u svom okruženju? Zašto ne biste tu ljubav pretočile u pravi biznis? Jovana Marjanović, mlada i inspirativna Nišlijka, otkriva vam svoj recept za uspeh, koji je postigla uz Avon.

Deo Avon tima postala si još 2018. godine. Možeš li nam za početak reći šta te je podstaklo na taj korak?

Prvi proizvod poručila sam od koleginice, sa kojom sam kao vaspitačica radila u jednom vrtiću u Nišu. Dugo sam uživala u Avon proizvodima na ovaj način, a brzo sam saznala da i sama imam mogućnost da poručujem i ostvarujem dodatnu uštedu. Međutim, nije me to prvenstveno privuklo. Želja da se priključim timu javila se u trenutku kada se moja mama borila sa rakom dojke. Saznavši da se Avon godinama unazad nesebično zalaže i za najvažnija ženska pitanja – borbu protiv raka dojke i protiv nasilja nad ženama, znala sam da želim da postanem deo kompanije koja je zapravo mnogo više od jednog beauty brenda.

Za kratko vreme, od kupca i ljubitelja Avon proizvoda postala si Beauty savetnica. Koliko je taj put bio lak?

Verujem da ćete se složiti sa mnom kada kažem da je lako raditi ono što zaista volite i u šta čvrsto verujete. Ja sam ljubav prema društvenim mrežama razvila davnih dana, i tu ljubav iskoristila da od hobija razvijem pravi mali biznis. Avon vam to zaista omogućava, jer vas ohrabruje i pruža svu pomoć i podršku da na odabranoj mreži – Instagramu ili Facebooku i profilu – ličnom ili posebno kreiranom za ovu svrhu, promovišete proizvode i budete pravi brend ambasador. Svoje objave posvetila sam promociji proizvoda i akcija, i oko sebe postepeno okupljala ljubitelje brenda u Nišu, ali i šire. Vremenom, ekspanzija ovakvih profila bila je neminovna, pa je zato bilo neophodno adaptirati se tržištu, kreirati sponzorisane postove, upoznati svoju publiku, učiti od nje, biti iskren, svoj i dakle - jedinstven. 

Izgradnja poverenja je jako važna. Osluškujem potrebe svoje publike kroz brojne ankete, kojima pratioce pozivam da sa mnom otvoreno podele šta radim dobro, a gde ima prostora za poboljšanje. Delim svoje favorite i impresije o proizvodima, jer je iskustvo iz prve ruke dragoceno i ono zbog čega mi se korisnici iznova vraćaju. Zato bih motivisala sve devojke da radije dele fotografije sa ličnim pečatom, nego promotivni sadržaj.

Društvene mreže postale su neizostavan deo našeg života i Avon ide u korak sa vremenom. Nudi vam sve neophodne digitalne alate, poput Avon ON aplikacije, koju i sama koristim. Uz pomoć nje pristupate najpopularnijem sadržaju, fotografijama, ponudama, upravljate svojim porudžbinama, pretražujete i delite najnoviju digitalnu brošuru, mogućnost da pratite svoje objave i unapredite kampanje na društvenim mrežama, snimate i objavljujete video direktno iz aplikacije, ali i ne budete sami u ovome, jer su vam vodiči, saveti drugih kolega i pomoć, dostupni u svakom trenutku.  

Koliko si zadovoljna mogućnostima koje ti pruža ovakav vid rada?

Divno je kada imate mogućnost da budete u podsticajnom i zdravom radnom okruženju u kojem pored sebe imate ljude koji pomno prate vaš razvoj, navijaju za vas, motivišu vas da rastete i iznova dokazuju da se svaki trud isplati. Koliko ste spremne da se zauzmete za sebe, borite za svoje ciljeve i rezultate, usvajate nove veštine, nadograđujete postojeće, toliki će vam pozitivan ishod i biti.

Ja sam nakon dve godine kontinuiranog zalaganja i rada na sebi, od običnog kupca proizvoda, postala Avon lider, odnosno Beauty savetnica. To mi je donelo nezavisnost i slobodu, upoznala sam mnogo sjajnih ljudi, proširila svoj krug prijatelja, dobila mogućnost da samostalno kreiram svoje slobodno i radno vreme, radim od kuće, stičem nova znanja, doprinosim boljoj poziciji žena i gradim svoj lični put uspeha.

Ukoliko je i vas ova priča inspirisala i želite da krenete stopama preko pet miliona nezavisnih u svetu, već danas imate mogućnost da to i ostvarite: https://www.avon.rs/avon-svet/

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group